Verstelbaar bureau

Verstelbaar bureau

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVerstelbaar bureau

Te veel zitten is niet goed. We weten het allemaal, maar toch doen we het. Op kantoor zitten we minimaal acht uur achter onze bureaus. Als we ’s avonds thuis zijn, zitten we vaak nog eens één of meerdere uurtjes achter ons bureau op internet te surfen, op blogs en internetforums te schrijven en onze social media te checken.

Voorkom rugproblemen

Als je daarnaast niet genoeg beweegt, dan merk je het op een gegeven moment: een stijve nek, vastzittende schouders of lage rugpijn. Dit alles kan je voorkomen door voldoende te bewegen en daarnaast je bureau goed in te stellen met een verstelbaar bureau.

Een verstelbaar bureau: geen overbodige luxe

Veel mensen hebben thuis een werkplek ingericht, zodat ze flexibel kunnen werken. Het is natuurlijk heerlijk om zelf je werktijden te kunnen indelen, zodat je niet noodgedwongen van negen tot vijf op kantoor zit. Het nadeel is echter, dat de grenzen tussen werk en privé vervagen en dat je thuis toch weer meer achter je bureau zit dan goed voor je is.

Gelukkig zijn er manieren om je rug bij het zitten zo veel mogelijk te ontlasten. Een van de belangrijkste vereisten om je rug gezond te houden, is een goede houding op je werkplek. En daarbij is een verstelbaar bureau onmisbaar.

De meeste mensen hebben wel een in hoogte verstelbare bureaustoel, maar geen verstelbaar bureau. Het probleem is dat je niet veel hebt aan je mooie verstelbare bureaustoel als je geen verstelbaar bureau hebt. Je bureaustoel moet je zo instellen, dat je voeten plat op de grond komen te staan en je boven- en onderbenen een hoek van 90° maken.

Om je schouders te ontlasten, moeten je onder- en bovenarmen ook een hoek van 90° maken als je losjes met je onderarmen op het bureau steunt. Is je tafel echter te hoog, dan druk je je schouders hele tijd naar boven. Is je bureau te laag, dan ga je te veel voorover gebogen zitten. De tafel moet dus mee de hoogte of de laagte in. Tijd om te investeren in een verstelbaar bureau.

Wat voor verstelbaar bureau

Er zijn verschillende soorten verstelbare bureaus:

  • Een verstelbaar bureau waarvan je de hoogte kunt instellen door de poten in- of uit te schuiven.
  • Een verstelbaar bureau dat je kunt instellen door aan een slinger te draaien.
  • Een verstelbaar bureau dat je elektrisch kunt instellen: je geeft je gewenste hoogte in en je verstelbare bureau schuift vanzelf omhoog of omlaag.

Wat voor verstelbaar bureau je kiest, hangt af van je budget. Als er meerdere mensen aan het verstelbare bureau werken, is het handig als je een verstelbaar bureau met een slinger hebt of een elektrisch verstelbaar bureau.

Let bij het kiezen van een verstelbaar bureau ook op de minimale en maximale hoogte van het bureau. Vind je het prettig om af en toe op een zitbal te zitten, dan moet een verstelbaar bureau laag genoeg kunnen worden ingesteld.

Aan de andere kant is het ook goed om een verstelbaar bureau te hebben die zo hoog ingesteld kan worden, dat je er staand aan kan werken.

Kies jij ook voor een gezonde rug? Ga dan voor een verstelbaar bureau. Er zijn verstelbare bureaus in verschillende designs. Je vindt er dus altijd wel een die past in jouw interieur!