Vierkante tafel

Vierkante tafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVierkante tafel

Naast de toevoeging van kleuren en verschillende materialen krijgt je interieur ook gezelligheid en sfeer door verschillende vormen in je huis met elkaar te combineren. Wissel strakke lijnen af met ronde vormen voor een stijlvolle woonkamer, slaapkamer en werkkamer!  

In een rechthoekige kamer komt een vierkante tafel prachtig tot zijn recht. Een vierkante tafel is een praktische oplossing in huis om aan te eten, als salontafel of aan te werken.

Soorten tafels

Vierkante tafels zijn er in allerlei soorten en maten voor verschillende plekken in huis.

 • Eettafel
 • Salontafel
 • Bijzettafel
 • Bureau
 • Tuintafel

De vierkante eettafel binnen en buiten

Aan een vierkante eettafel krijg je dezelfde intieme sfeer als aan een ronde tafel, maar is wel iets praktischer dan een ronde variant. Waarom? Omdat een vierkante minder ruimte inneemt in de kamer. Bovendien kan je de tafel met een, of twee zijden tegen een muur of roomdivider plaatsen.

Tips om een eettafel te vinden die past

 • Zorg voor genoeg loopruimte rond de tafel. Minimaal 70 cm, maar 120 cm is beter.
 • Zorg dat je stoelen passen bij de tafel
 • Hou rekening met de dikte van je tafelblad. Voor lange mensen is een dik tafelblad wellicht niet comfortabel

Vierkante tafels in de zithoek

Een zithoek heeft vaak al veel zachte vormen door de met kussens gevulde bank, een fauteuil en een heerlijk vloerkleed. Een vierkante salontafel geeft een mooi contrast. Niet zo’n fan van een salontafel? Dan kun je hetzelfde effect bereiken met een paar vierkante bijzettafels.

Een vierkante tafel om aan te werken

De meeste mensen gaat automatisch voor een rechthoekig bureau, maar vierkant is wellicht een betere optie. Je bureau neemt niet veel ruimte in beslag, maar je hebt wel een diep werkblad tot je beschikking. Zo heb je de ruimte om spullen op het bureau kwijt te kunnen en hou je toch genoeg ruimte over voor je laptop om aan te werken.

Het materiaal van je vierkante tafel

Hout is veruit het meest populaire materiaal voor tafels. Met houten tafels haal je een natuurlijke en warme sfeer in huis. Maar er zijn nog veel meer materialen mogelijk voor tafels.

Door het tafelblad en het onderstel van de tafel samen te stellen uit verschillende materialen<?b> kun je voor elke mogelijke stijl een passende tafel vinden. Ga voor stoer industrieel, klassiek landelijk of boho chic.

 • Hout
 • Staal
 • Marmer
 • Natuursteen
 • Glas

De vierkante tafel is super praktisch en op meerdere plekken in huis te gebruiken. Wordt na een paar jaar je vierkante eettafel toch te klein? Dan promoveer je hem toch gewoon tot bureau. Of zaag een stuk van de poten en voilà, je hebt een salontafel!

Waar te koop?

Waar vind je voor een mooie prijs een prachtige vierkante tafel? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres! Waarom? Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living wegschop, vind je een grote variatie aan tafels en andere meubels.

En het fijne is: bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw vierkante tafel is nog maar één klik bij je vandaan!