Vintage bank

Vintage bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVintage bank

Ben jij een echte dromer en romanticus en laat je dit ook graag terugzien in je eigen woonstijl? Dan is een vintage bank precies wat je zoekt. Zo’n bank is klassiek, stoer en staat goed in elke woonkamer. Laat je terugvoeren naar die goede oude tijd en geef je woonkamer een nieuwe dimensie met een vintage bank.

Een vintage bank hoeft niet per se oud te zijn. Er zijn ook nieuwe modellen die er door hun design vintage uitzien. De stof is bijvoorbeeld oud gemaakt door een speciale bewerking of het ontwerp doet denken aan de mode van een aantal decennia geleden. Ben jij op zoek naar een vintage bank? Dan lees je hier waar je allemaal op letten tijdens je zoektocht.

Originele woonstijl

Bij vintage denk je misschien aan oud en stoffig of muffige tweedehandswinkels die volgepakt staan met allerlei meubelen, stoelen en banken waar je liever geen plaats op neemt. Gelukkig is het tegendeel juist waar. Met een vintage bank kun je jouw woonstijl een hele originele draai geven. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om meubels te kopen van massaproducerende woonwinkels. Als jij kiest voor een vintage bank in je woonkamer, is de kans klein dat je iemand zult tegenkomen die dezelfde heeft.

Wat maakt een vintage bank nu echt vintage?

Als je op zoek bent naar een echte oude bank, waar moet je dan eigenlijk allemaal precies op letten? In dit lijstje lees je meer over de kenmerken van een vintage bank en hoe die het beste in jouw woonkamer past:

  • Een vintage bank heeft meestal een onderstel van hout en een stoffen bekleding. De stof kan in allerlei kleuren zijn, van donkerrood tot lichtpaars. Kies voor de stof die het beste past bij jouw smaak en interieur, zodat je de bank nog lang kunt laten staan.
  • De meeste vintage banken zijn twee- of drie-zits. Heb je meer plek nodig? Ga dan op zoek naar een langgerekte bank waarmee je plaats kunt bieden aan meer personen. Of schuif er een vintage stoel bij!
  • De vintage bank aankleden? Door verschillende materialen en stoffen met elkaar te combineren, creëer je een gave uitstraling van oud en nieuw.

Door je te houden aan deze tips krijgt jouw woonkamer straks een unieke uitstraling en komt je eigen vintage bank helemaal tot zijn recht.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.