Vinyl behang

Vinyl behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVinyl behang

Ben je op zoek naar behang? Dan is de keuze groot. Naast glasvezelbehang is er ook vliesbehang en vinyl behang. Vinyl behang is behang waarbij de toplaag of het gehele behang van vinyl gemaakt is.

Doordat er een toplaag van vinyl op het behang zit, is het makkelijk schoon te houden en wordt dan ook vaak in de keuken of badkamer gebruikt. Vinyl behang verkleurd wel snel. Je kunt dit voorkomen door het vinyl behang te verven.

Wat is vinyl behang?

Vinyl behang is stevig, makkelijk schoon te houden en – in verhouding met papieren behang – best prijzig. Maar zeker de moeite waard! Het behang bestaat geheel uit vinyl, dus kun je dit soort behang met een stoommachine zo weer verwijden. Ook goed om te weten: vinyl behang gaat langer mee dan papieren behang.

Muurstickers

Wil je muurstickers op de muur? Dan zijn deze vaak gemaakt van vinyl. Muurstickers zijn prima te bevestigen op de meeste soorten latex, verf en behangpapier. Maar je hoeft niet voor een muursticker te kiezen. Als je voor vinyl behang kiest, kun je deze makkelijk verven, mits er de goede soort weekmaker in zit. Je kunt ervoor kiezen je hele kamer in een kleur (bijvoorbeeld grijs of beige) te verven. Maar je kunt er ook voor kiezen een muur in een andere kleur, paars bijvoorbeeld te verven. Dit zorgt voor een leuk speels effect.

Wees origineel!

Behang hoef je niet op de standaard manier te gebruiken, zoals om een muur te behangen, maar je kunt er genoeg andere dingen mee doen.

  • Knip je behang uit in leuke figuren en plak deze op de muur.
  • Gebruik een plank en een spiegel als basis en maak daar, van behang, een kaptafel omheen. Helemaal gaaf als je dat doet in een tegengestelde kleur.
  • Behang eens de achterkant van een open kast met een drukke print en je hebt gelijk een nieuwe kast.
  • Behang kun je ook gebruiken als tafelloper. Maak zo je tafel tijdens kerst of pasen net iets specialer.

Tips voor een speelse look

Een beetje spanning in de ruimte creëren?

  • Verdeel je muur in twee stroken.
  • Beplak de onderkant van de muur met een vinyl behang.
  • De bovenkant van de wand krijgt een totaal andere kleur vinyl behang.

Dit kan zorgt voor een speelse en originele look in de woonkamer!

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs prachtige vinyl behang scoren? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan behang rollen. Met prints en in allerlei kleuren. En dat met korting tot 70%!

Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw prachtige vinyl behang is nog maar één klik bij je vandaan!

Waar wacht je nog op? Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.