Vismes

Vismes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVismes

Als echte visliefhebber kun jij ontzettend genieten van een zelfgebakken visje, maar als je dan thuis de chef uithangt, kom je er aan tafel wel achter dat vismessen geen overbodige luxe zijn. Als je wel van een gebakken forelletje of makreeltje op z’n tijd houdt, weet je dus wel hoe handig een vismes in jouw messenvoorraad is.

Net zoals restaurants en hotels visbestek hebben, kun jij jezelf en eventuele eetgasten het best vismessen geven voor het snijden van een visje op het bord. Vismessen bestaan namelijk niet voor niets. Ze zijn helemaal bedacht en gemaakt om visjes perfect te scheiden van de graat en eventueel de huid. Wil jij weten hoe je een vismes gebruikt? Dat ontdek je verderop!

Glimmend & stijlvol

Een vismes ziet er stijlvol en classy uit. Vaak zijn de vismessen van luxe merken en zijn ze verzilverd. Je mag jezelf natuurlijk best wel verwennen als je vismessen aanschaft, want het is bij dit soort messen niet zo dat je er tientallen stuks van nodig hebt. Ga daarom voor kwaliteit en kies bijvoorbeeld voor rvs of een klassiek, verzilverd vismes om te laten shinen op tafel tijdens jouw geweldige diner.

Een vismes heeft een aparte, maar zeer stijlvolle vorm. Als het plat op tafel ligt, steekt het mesje zelf naar boven. Een vismes heeft een scherpe punt, waar een beetje een ronding inzit. De ene zijde heeft een snijvlak, de andere zijde niet.

Hoe gebruik je dat vismes?

Als je niet weet hoe je een vismes gebruikt, kun je niet optimaal van de vorm profiteren. Een vismes is immers ontworpen om perfect visjes van de graat te halen en hapjes vis zonder angst voor graatjes in je mond te kunnen steken. Met dit stappenplan moet het snijden van jouw versgebakken forel of makreel wel lukken, zonder dat je daar een schort bij nodig hebt:

  1. Houd met je vork je vis op zijn plaats.
  2. Neem je vismes en snijd allereerst de vinnen voorzichtig eraf.
  3. Maak met de punt en snijkant van je vismes een snee in de vishuid van de kop tot aan de staart, op de rand van de rug.
  4. Snijd nu de bovenste helft van de vis van de graat.
  5. Haal voorzichtig met je vismes en vork de huid van je vis.
  6. Haal voor optimaal eetgemak ook de kop en staart alvast van de vis af, voor je die niet meer herkent en in je mond stopt! Je doet dit door met je vismes met snijvlak achter de kop en voor de staart een inkeping te maken. De visfilet laat dan ook automatisch los van de graat.
  7. Leg de bovenste visfilet die nu helemaal los op de graat ligt naast de andere helft.
  8. Je kunt nu met je visbestek de hoofdgraat aan de kop en staart optillen, zodat je onderste visfilet ook vrij is van de graat.
  9. Draai de onderste visfilet om en haal ook hier de vishuid vanaf. De huid hoef je overigens niet altijd eraf te halen, sommigen vinden dit bij gebakken vis juist heel lekker!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.