Vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVitrage gordijnen

Zijn de ramen in de huiskamer beplakt met raamfolie zodat niemand bij jou naar binnen kan gluren? Ja? Dan heb je vast gemerkt dat dit soort stickers regelmatig moeten worden vervangen. Dit kost tijd, geld en moeite. Je kunt ook op een andere manier gluurders buiten de de deur houden. Een stijlvolle oplossing? Vitrage gordijnen!

Met vitrage heb je een transparant gordijn voor het raam hangen. Zo kan niemand naar binnenkijken, maar jij uiteraard wel naar buiten! Een vitrage als gordijn geeft je interieur een huiselijk en gezellige sfeer. Geen last meer van scheef zittende raamfolie, maar een prachtige vitrage dat ook nog eens het daglicht verzacht en zo de huiskamer een stukje knusser maakt.

Wat is een vitrage gordijn?

Een vitrage is een dun gordijn, gemaakt van transparante stof. Vitrages worden ook wel glasgordijnen genoemd. Transparante gordijnen voor het raam zorgen voor meer privacy in huis, maar zijn ook lichtdoorlatend. Anders zit je de hele dag in een donkere ruimte. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Vitrages worden vaak in combinatie met overgordijnen gebruikt. Dit zijn gordijnen die ’s avonds worden gebruikt als de lampen aangaan en jij een beetje privacy wilt. Overgordijnen laten wat licht door, maar niet zoals vitrages dat doen.

Wil je ’s ochtends niet worden gewekt door het zonlicht, maar door je wekker? Dan zijn lichtverduisterende gordijnen een goede optie. Zodra de gordijnen zijn gesloten is het in de kamer pikkedonker!

Tip! 

Heb je kinderen? Hang in de kinderkamer lichtverduisterende gordijnen op. In de zomer moeten kinderen vaak al naar bed terwijl het buiten nog licht is. Door lichtverduisterende gordijnen vallen de kleintjes sneller in slaap.

Soorten vitrage gordijnen

Wat voor een soort vitrage gordijn komt er bij jou in huis te hangen? Dat is de vraag die je jezelf kunt stellen als je voor vitrage als gordijnen kiest. De meest gebruikte vitrages zijn transparante gordijnen in een witte kleur. Wit zorgt voor een ruimtelijke uitstraling in je interieur en laat het daglicht beter door dan als je een gekleurde vitrage zou kiezen.

Ga voor een vitrage in de vorm van een:

  • Rolgordijn
  • Vouwgordijn
  • Lamelgordijn

De keuze voor een bepaald soort gordijn is afhankelijk van het soort raam waar jij de gordijnen op wilt hangen. Bij hoge, grote ramen staan lamelgordijnen beter dan bij kleine, rechthoekige ramen. Dan zijn vouwgordijnen of rolgordijnen een betere optie!

In elke kamer vitrage gordijnen

Vitrages zijn niet alleen bedoeld voor in de huiskamer, maar mogen ook in de keuken, slaap- en badkamer worden opgehangen. Een transparant gordijn zorgt voor privacy in andere kamers van het huis. Met een vitrage voor het raam kun je onbezorgd je gang gaan zonder last te hebben van glurende buren!

En, hangen binnenkort prachtige vitrage gordijnen bij jou voor de ramen?

Ben jij op zoek naar mooie vitrage gordijnen? Neem dan een kijkje in de webshop van Westwing. In deze online Home and Living winkel vind je een groot en gevarieerd aanbod aan accessoires en meubels. Alles voor in en om het huis! Topmerken en design producten met hele aantrekkelijke korting tot wel 70%! Vergeet niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeen en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.