Vitrage op maat

Vitrage op maat

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVitrage op maat

Een vitrage op maat is een stijlvolle aankleding voor je raam. Vitrages filteren het licht van buiten, zodat je binnen een mooi, zacht licht hebt. Tegelijkertijd beschermen ze je tegen inkijk. Er zijn kant-en-klare vitrages, die je zo kunt ophangen, aan lussen of ringen. Je hoeft dan alleen de lengte nog aan te passen met een strook strijkvlieseline en een strijkbout. Soms is je raam echter veel breder dan de standaardmaten en dan is het het mooist om een vitrage op maat te laten maken.

Vitrage op maat

Een vitrage op maat is niet alleen functioneel, maar geeft je huis ook een stijlvolle look. Denk niet alleen aan de witte vitrage-valletjes oftewel de korte vitrages met borduursels voor de onderste helft van het raam. Vitrages op maat zijn er in vele kleuren en maten. Denk bijvoorbeeld aan een elegante vitrage op maat van zachtglanzend organza in zilver, goud, mosgroen of bordeaux.

Vitrage op maat als raambekleding

Hang je vitrage op maat voor het raam in je woonkamer, slaapkamer of hal. Bedenk van tevoren hoe je je vitrage op maat wilt gebruiken. Gebruik je de vitrages alleen aan weerszijden van het raam als een omlijsting, dan kun je je vitrage aan lussen of ringen ophangen. Wil je je vitrage op maat ieder moment van de dag open en dicht kunnen schuiven, kies dan voor een vitrage aan rails. Als je aan de bovenkant een trekstok bevestigt om de vitrage open en dicht te trekken, krijg je geen vlekken op de vitrage.

Vitrage op maat als roomdivider

Een vitrage op maat kun je ook heel goed gebruiken als roomdivider. Hang de vitrage op maat bijvoorbeeld tussen het woongedeelte van je kamer en het eetgedeelte. Of gebruik je vitrage op maat als je in een kleine studio woont, en je het slaapgedeelte van de rest van de kamer wilt scheiden.

Vitrage op maat als wandbekleding

Heb je een grote kale muur waar het lastig is om schilderijen op te hangen? Hang dan een mooie vitrage voor de muur of een gedeelte van de muur. Zet er een grote plant voor en je kamer heeft meteen een hele andere uitstraling!

Vitrage op maat opmeten

Als je een vitrage op maat bestelt, moet je er zeker van zijn, dat je de juiste maten doorgeeft. Een paar handige tips voor het opmeten zijn:

  • Hang eerst de rail of roede op, voordat je gaat meten.
  • Neem een metalen rolmaat, waarmee je in één keer de breedte en de hoogte kunt opmeten.
  • Meet twee keer om vergissingen te voorkomen.
  • Bestel je je vitrage op maat in combinatie met gordijnen, laat je vitrage dan 1 cm korter maken dan de gordijnen.
  • Je kunt de vitrage 2 cm boven de vloer laten hangen, maar je kunt hem ook op de grond laten vallen voor een ‘rijk’ effect
  • Houd rekening met met nog te leggen vloerbedekking.

Wil je ook een stijlvolle raambekleding of roomdivider? Ga voor een mooie vitrage op maat en laat je verrassen door het resultaat!