Vitrage

Vitrage

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVitrage

Gordijnen open of gordijnen dicht? Mmm lastig.. Dicht is wel erg donker en open, dan heb je weer zoveel inkijk.. Of je nu grote, hoge ramen hebt of niet, in dit soort gevallen is het tijd voor vitrage!

Met vitrage los je meer op dan je denkt en zul je versteld staan van de sfeer en warmte die je plotseling tegemoet waaien. Deze soepel vallende gordijnen doen niet alleen iets met het licht en de privacy, maar laten je de huidige inrichting met hele andere ogen zien..

Vitrage: decoratief en functioneel

Vraag een buitenlander over zijn ervaring in Nederland en één van de meeste reacties zal zijn: daar kun je zo bij de huizen naar binnen kijken… En is het ook niet heel verleidelijk? Tijdens een avondwandeling een beetje koekeloeren? Hoe zit iedereen er bij? Of hoe is het ingericht?

Dat weten we allemaal en daarom is het heerlijk om een beetje privacy te kunnen creëren met vitrage. In die zin is vitrage op en top functioneel!

Maar meer dan privacy, zorgen vitrages voor een zachte, aangename, huislijke sfeer. Welke stijl je ook in huis hebt, vitrage maakt het simpelweg bij iedereen een beetje warmer.

Wat vitrage precies doet?

  • Tijdens donkere, koude avonden maakt vitrage het binnen lichter en warmer.
  • Is het hartje zomer en schijnt de zon zijn volle stralen naar binnen? Dan houdt vitrage deze subtiel buiten.

Als je van die subtiliteit houdt, dan is vitrage de ideale oplossing. Lichter dan gordijnen, maar even functioneel!

Wist je dat?

Vitrage wordt ook wel glasgordijnen genoemd. Die term ging waarschijnlijk uit van de eerste soorten vitrages, de bijna transparante gordijnen die alleen in het wit te verkrijgen waren. Nu is vitrage er ook in heel veel kleuren!

Styling tip met vitrage

Is er een bepaalde ruimte in huis die je een nieuwe boost wilt geven? Zin in net even een ander karakter van je interieur? Ook dan is het niet gek om met vitrage aan de slag te gaan.

Hou je van een tikkeltje romantisch en nonchalant? Ga dan voor Shabby Chique vitrage! Een wit gordijn zoals je die vroeger bij de echte huismussen zag hangen. Zoiets als bij je oma eigenlijk! Of dat oubollig is? Niet als je de omgeving rond de vitrage aankleed met de juiste accessoires.

Plaats naast de vitrage met sierlijke bloempatronen en gekarteld randje een tafeltje met verschillende lantaarns en windlichten. Een paar kaarsen in een verweerde standaard, of een zilverkleurig gehamerd vaasje met veldbloemen.

Heel Shabby, heel nonchalant!

Met vitrage kan je je eigen styling volgen en meer teweeg brengen dan je eerder kon vermoeden.

Online magazine

Vergeet trouwens niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken. Kijk rond in deze online webshop en vind hier de vitrage die bij jouw interieur past. Geniet van het gemak van online bestellen, de vele tips en Do It Yourself ideeën. En.. style experts schuiven voor jou hun gordijnen even opzij en geven een binnenkijker in hun huis. Daar kun je nog veel van leren!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.