Vitrinekast

Vitrinekast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVitrinekast

Trofeetjes, medailles, familiefoto’s, miniatuurautootjes of welke verzamelhobby dan ook; ze hebben allemaal een plek nodig, waar ze bewonderd kunnen worden. Een plek in huis waar je langs loopt en je continu herinnerd wordt aan het hetgeen dat je als kostbaar ziet. Gelukkig bestaat er zoiets als een vitrinekast, die dit allemaal mogelijk maakt!

Je eigen showroom

Maak in je huis je eigen showroom! Met een vitrinekast in huis heb je altijd zicht op de dingen die je kostbaar zijn en tentoon wilt stellen. Laat iedereen die binnenkomt in je huis meegenieten van die troffee die de kleine heeft gewonnen op de turnwedstrijd, of de postzegelcollectie die je hebt geërfd van opa. Wel vanachter het glas natuurlijk!

Wist je dat?…

De vitrinekast heeft zijn naam te danken aan het Franse woord ‘vitre’, dat letterlijk ‘glas’ of ‘glaswerk’ betekent. Doordat het grootste deel van de vitrinekast uit glas bestaat, is alles wat erin zit van verschillende kanten te bekijken.

Functie van vitrinekast

Het feit dat een vitrinekast afgesloten is met glazen deuren, heeft te maken met het uitsluitend bewonderen van de pronkstukken die erin zitten.

Waar je uitsluitend prachtige collecties kunt bewonderen, zonder deze aan te raken, is in een museum. Door de hoge waarde van vaak mooie schalen, beelden en schilderijen worden deze stukken in vitrinekasten tentoongesteld.

Lichtval
Een andere reden voor het gebruik van glas heeft te maken met lichtinval. Doordat je vitrinekasten hebt met verschillende glastinten, kan het licht dat van buiten naar binnen schijnt een bepaald effect geven. Dit kun je vergelijken met een filter voor een fotocamera. Dit filtereffect zorgt ervoor dat hetgeen dat in de vitrinekast zit, er mooier of aantrekkelijker uitziet. Een beetje de werkelijkheid retoucheren dus!

Materiaal 
Naast het verschil in type glas, is de vitrinekast ook in gevarieerde uitvoeringen verkrijgbaar. Doorgaans zijn vitrinekasten gemaakt van hout vanwege het mooie contrast met de glazen, maar ook kunststof en metaal zijn veelgebruikte materialen.

Variatie aan kasten

Ook heb je de keuze uit vitrinekasten met of zonder spotlichten. Het voordeel van een spotlicht is dat je niet afhankelijk bent van licht van buitenaf om de binnenkant van de vitrinekast te verlichten. Tegenwoordig is er zelfs de vitrinekast met LED-strips, zodat elke hoek van de vitrinekast evenredig verlicht wordt.

Daarnaast zijn vitrinekasten zowel in de hoogte als in de breedte verkrijgbaar. Zo is er namelijk de standaard rechtopstaande vitrinekast met meerdere verdiepingen onder elkaar. Hierin zijn de etagières mooi te verdelen in een eenheid per etage. Ook heb je de ‘zweefvitrine’. Deze wordt horizontaal bevestigd tegen de muur. Lekker origineel en chique in de woonkamer!

Tover je eigen woonkamer, slaapkamer of zolder dus gauw om in een stijlvolle showroom met het gebruik van een chique vitrinekast! Horizontaal, verticaal, hout, kunststof, wel of geen spotlicht? Het is jóuw tentoonstelling!

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs een prachtige vitrinekast vinden? Dan ben jij bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan vitrinekasten. Van grote tot kleine kasten die je op de grond kunt zetten of aan de muur kunt hangen.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%!

Selecteer de vitrinekast van je dromen, voeg het toe aan je winkelmandje en jouw vitrinekast is nog maar één klik bij je vandaan! Waar wacht je nog op?