Vleesmes

Vleesmes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVleesmes

Een groot vleesmes om snel je kipfilets, varkenshaas of beenhammetje mee te snijden mag, net zoals een dunschiller niet ontbreken in jouw keukenla. Zeker als je eters krijgt en kiest om hen te verwennen met een groot, sappig gebraden stuk vlees dat je op tafel wilt snijden. Met een mooi vleesmes op tafel lukt dit met gemak. Je snijdt er zo prachtig gave plakjes van af, terwijl je vlees heerlijk sappig blijft doordat je het aan één stuk gebraden hebt.

Maak het je thuis dus vooral makkelijk en schaf gewoon een vleesmes aan, als je die nog niet in huis hebt. Het bespaart je veel snijfrustratie en je kunt je borden echt beter opmaken met mooi gesneden vlees. Hoe herken je nou een goed vleesmes, waar je echt jaren mee kunt doen?

Herken het vleesmes

Een vleesmes herken je allereerst aan de vorm. Goede vleesmessen hebben een smal en lang lemmet. De lemmetlengte is zo lang, zodat je een rechte en lange beweging tijdens het snijden kunt maken, waardoor je perfect gesneden plakjes vlees krijgt.

Een vleesmes is vooral handig op tafel, of in de keuken, als je grote stukken gebraden vlees mooi wilt snijden. Daarnaast kun je het natuurlijk ook gewoon gebruiken vóór je vlees braadt of bakt, want die lange en vlijmscherpe messen lenen zich uitstekend om vlees snel in kleine, geproportioneerde stukjes te snijden.

Kies voor kwaliteit

Een vleesmes gaat jarenlang mee. Raakt het bot? Dan kun je het slijpen. Als je voor kwaliteit gaat, bijvoorbeeld een vleesmes van damaststaal of een roestvrij vleesmes, kun je er eigenlijk de rest van je leven mee vooruit, hoeveel gram gewicht vlees je er ook mee snijdt!

Hier wat tips om lang van je vleesmes te profiteren:

  • Zorg dat je de juiste slijpsteen in huis haalt voor jouw vleesmes. Ieder stukje staal heeft een andere steen nodig om goed geslepen te worden.
  • Heb je een stalen mes? Dat gaat super lang mee! Let wel op tijdens het snijden en draag een veiligheidsbril om te voorkomen dat er vonken of splinters in je ogen springen.
  • Houd je mes mooi en was het met de hand af. Een goed vleesmes kan vrijwel nooit in de vaatwasser en zeker als je een vleesmes op tafel wilt gebruiken, moet hij toch wel op z’n mooist zijn!
  • Maak je vleesmes na het snijden van vlees direct schoon en droog.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.