Vliesbehang

Vliesbehang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVliesbehang

Als je een nieuw huis hebt of je je huis opnieuw gaat inrichten, kun je kiezen voor behang. Behang is een eenvoudige manier om een kamer een nieuw uiterlijk te geven.

Vliesbehang is vooral handig als je geen ervaring hebt met behangen. Het is namelijk heel gemakkelijk aan te brengen op de muur! En vliesbehang is net als elk ander behang verkrijgbaar in allerlei kleuren: van klassiek wit tot rood of grijs met motief.

Wat is vliesbehang?

Wat is vliesbehang eigenlijk en wat is het verschil met normaal behang? Vliesbehang is behang dat een papieren of vinyl toplaag heeft, er zit dus eigenlijk een vlies op. Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd, omdat het eenvoudig en snel op de muur aangebracht kan worden. Het is een kwestie van makkelijk behangen voor een groots effect in huis.

Voordelen van vliesbehang

Aan het behangen met vliesbehang zitten grote voordelen.

 • Ten eerste heb je geen behangtafel nodig. Je smeert de lijm gewoon op de muur en brengt hier heel eenvoudig het vliesbehang op aan.
 • Daarnaast kan je het vliesbehang zelfs ook gewoon snijden, nadat je het op de muur geplakt hebt! Zo kan je, jezelf nog corrigeren wanneer je ziet dat het wat scheef hangt.
 • Ook is het verwijderen van vliesbehang heel eenvoudig. Je kunt het behang in een keer van de muur aftrekken en je hebt dus geen extra apparaten nodig die je bij normaal behang wel nodig hebt. Het vliesbehang beschadigt de muur niet, want het wordt er droog afgehaald.
 • Vliesbehang is ook nog eens sterker dan gewoon behang. Dit komt door het plastic toplaagje. Vliesbehang zal dus ook niet zo snel scheuren.

Hoe breng je vliesbehang aan?

 • Verwijder alle stopcontactdozen. Je haalt deze eraf zodat je het behang erover kunt plakken. Je snijdt daarna de stopcontacten uit het behang en plaatst de dozen weer terug. Zo ziet het er heel netjes uit!
 • Trek een rechte lijn op de muur. Dit is je basis waarop je het vliesbehang zult plakken. Deze moet dus perfect recht zijn, anders plak je het behang scheef op de muur .
 • Smeer de muren in met lijm.
 • Plak de rol vliesbehang op de muur, waarbij je vooraf niet hoeft te snijden. Afsnijden doe je pas als het behang op de muur zit. Je gebruikt hiervoor een behangroller om de banen zo strak mogelijk op de muur te krijgen.
 • Ga zo door totdat de hele muur beplakt is met behang. De laatste rij moet je wel afmeten, omdat deze waarschijnlijk niet precies de maat heeft van een rol behang.

Tips tijdens het behangen

 • Let bij het kopen van behang altijd op de fabrikantnummers! Als deze afwijken, kan het zijn dat de kleuren van de rollen verschillend zijn.
 • Ook moet je er rekening mee houden dat wanneer je kiest voor een behang met motief, je meer behang nodig hebt. De motieven moeten namelijk precies goed op elkaar aan kunnen sluiten.
 • Hou dan dus rekening met verloop, maar geniet vooral van hoe gemakkelijk je een nieuwe look tevoorschijn hebt getoverd!

Op zoek naar meer inspiratie om je interieur een opknapper te geven? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop.