Vloerlamp zwart

Vloerlamp zwart

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVloerlamp zwart

Licht speelt een belangrijke rol in het interieur. Het is de kers op de taart en kan je interieur maken of breken. Door met lampen en licht te spelen, kun je namelijk een heel andere sfeer creëren. Om de lamp helemaal onderdeel te laten zijn van het interieur, kies je voor een kleur die past bij de muur en meubels. Komen in jouw woonkamer veel zwarte, witte of antracietkleurige meubels of accessoires voor? Dan is een vloerlamp in zwart iets voor jou!

Hou je van mat zwart, een shiny lamp in hoogglans zwart of wil je een vloerlamp met zwart stoffen kap? Keuze genoeg dus! Vind jij het ook zo lastig waar je op moet letten bij het kopen van een vloerlamp zwart? Lees dan snel verder en ontdek welke zwarte staande lampen het beste bij jou of in jouw design passen.

vloerlamp zwart in moderne woonkamer

Welke vloerlamp zwart koop jij?

Een vloerlamp in zwart is er in veel verschillende soorten. Waar moet je nu precies op letten bij het kopen van een zwarte staande lamp? Hieronder vind je een aantal handige tips:

  • Bedenk goed wat het doel is van de lamp. Een vloerlamp in zwart om ’s avonds een boek te kunnen lezen heeft een heel andere functie dan een zwarte vloerlamp die vooral dient als sfeermaker in de hoek van de kamer. Wil je een lamp voor in de woonkamer, slaapkamer of keuken?
  • Vervolgens moet je een keuze maken uit de soort verlichting voor jouw staande lamp in zwart. Er is veel verschil in kleuren licht, van zacht tot fel en wat blauwig wit licht tot warm.
  • Tot slot bedenk je hoe je de lamp wilt bedienen. Moet jouw lamp verschillende standen hebben, moet je hem kunnen dimmen of wil je een hypermoderne lamp die je met touch systeem kunt bedienen?

Zwart-wit contrast

Steeds vaker zie je interieurs met een stoer zwart-wit contrast. Het is een moderne stijl die de woonkamer ruimtelijk en dynamisch maakt. Je kunt dit gemakkelijk thuis toepassen door zwarte meubels en accessoires te combineren met witte muren en gordijnen van stof, bijvoorbeeld door een vloerlamp in zwart voor een witte muur te plaatsen. Heb je een andere kleur in gedachten voor jouw muur? Zwart en wit kun je ook gemakkelijk combineren met andere kleuren, zoals rood, oranje, groen of grijs. Let wel op dat zwart en wit de hoofdkleuren blijven in het interieur.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.