Voetenbankje

Voetenbankje

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVoetenbankje

Voetjes van de vloer of voetjes in de lucht? Waarschijnlijk wordt het de tweede optie als gevolg van de eerste. Niet alleen na een feest, maar ook na bijvoorbeeld een lange werkdag. Je komt thuis, maar gaat natuurlijk niet direct naar bed. Je wil nog even relaxen. Toch nog even die voetjes in de lucht. Hoe kun je dat beter doen dan met een voetenbankje?

Lekker relaxen

Het voetenbankje (ook wel voetsteun genoemd) is misschien wel een van de meest handige producten in huis dat niet zo vaak gebruikt wordt. Zonde, want het voetenbankje is dé manier om even lekker uit te rusten. Veel mensen hebben wel een krukje in huis, maar dat wordt vaker gebruikt als opstapje om bij hoge keukenkasten of iets dergelijks te kunnen komen.

Een set of apart

Voetenbankjes kun je los of tegenwoordig ook in een set met een fauteuil kopen. Bij het kopen van een set heb je in ieder geval een voetenbankje dat direct matcht met je fauteuil. En hopelijk ook met de rest van je interieur!

Als je een voetenbankje los wil kopen, zul je op een ongelooflijke diversiteit aan uitvoeringen stuiten. Dit varieert van simpele vierpoots krukjes tot aan de meest originele en stijlvolle ontwerpen. Ook qua materialen zul je niet uitgekeken raken.

Comfort

De meeste voetenbankjes zijn uitgerust met comfortabele kussens. Deze kussens zijn soms aan het bankje toegevoegd met orthopedische doeleinden. Dit zijn kussens die zich precies aanpassen aan de bal van je voet, maar qua vorm in zijn geheel een lichte glooing hebben. Op deze manier kun je ook het gebied tussen je hiel en kuiten laten rusten op het bankje. Deze vorm verzacht de druk op je benen en zorgt voor langer kunnen zitten, zonder pijn op drukpunten.

Er bestaat ook het voetenbankje voor korte rustpauzes. Deze lijken meer op simpele krukjes en hebben geen zacht kussentje. Ook hier heb je de keuze uit licht glooiende oppervlakken voor een toch net iets comfortabelere zit.

Instellen op de gebruiker

In het verlengde van comfort, bestaan er ook voetenbankjes die in hoogte te verstellen zijn. Deze hebben een draaischroef om de gewenste hoogte handmatig in te stellen. Voor het maximale gemak bestaan er zelfs mechanische voetenbankjes. Deze zijn met een afstandsbediening vanaf de fauteuil te verstellen. Dit principe zie je vooral bij massagestoelen. Maak het jezelf zo makkelijk als je wil!

Binnen & buiten

Wellicht heb je je voetenbankje enkel voor binnengebruik gekocht en wil je het niet vies maken, door het buiten te gebruiken en met je schoenen erop te zitten. Gelukkig zijn er ook voetenbankjes specifiek voor in de tuin! Deze zijn gemaakt van materiaal dat makkelijk schoon te maken is. Denk hierbij aan hout met een glazuurlaag (tegen rotten) of gewoon kunststof. Deze kunnen buiten blijven staan door weer en wind.

Ook voetenbankjes voor in de tuin zijn verkrijgbaar met kussens, zowel met als zonder een plastic hoes. Deze hoes is gemakkelijk af te spoelen onder de kraan. Als je een kussen zonder hoes erbij neemt, denk er dan wel aan dat je deze na gebruik goed opbergt! Is je kussen vies geworden? Een simpele beurt in de wasmachine lost dit probleem op!

Stijl & design

Of je relaxt in stijl of niet, hangt geheel van jouw eigen smaak af! Gebruik je het voetenbankje puur functioneel, hoef je niet zo nodig op de stijl en inrichting van je kamer te letten. Hier zijn dan vooral materiaal en comfort erg belangrijk.
Ben je meer op zoek naar een voetenbankje wat ook mooi past bij de rest van jouw interieur? Dan is het aan te raden vooral de kleuren van de kussens of in ieder geval het oppervlak te matchen met je meubilair. De poten van voetenbankjes zijn meestal wel in de basic kleuren te verkrijgen, zoals zwart of grijs. Bruin is hier echter een iets lastiger te combineren kleur. Het beste is om dit echt alleen te gebruiken in combinatie met bruin meubilair of een bruine vloer.

Heb je nu de perfecte combinatie gevonden tussen materiaal, stijl en kleur? Het enige wat je nu rest te doen, is plaats te nemen op je stoel of bank, ogen dicht te doen en lekker de voetjes in de lucht! Zorg ervoor dat je ook een leuke bijzettafel hebt voor een drankje en een hapje binnen handbereik!