Voorraadkast

Voorraadkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVoorraadkast

Stel, je bent thuis en het is etenstijd. Je kijkt in de koelkast en keukenkastjes, maar je komt erachter dat je niets in huis hebt. Er zit maar één ding op. Naar de supermarkt. Door het geknor in je maag pak je alleen producten waar je meteen zin in krijgt: slechte snacks. Als je thuis komt, besef je dat het niet zo een slim idee was om met een lege maag naar de supermarkt te gaan.

Wil je dit in de toekomst vermijden? Zorg dat je voorraadkast altijd gevuld is met gezonde producten! Zo grijp je niet meer naar een magnetronmaaltijd, maar heb je binnen to-time een verse en gezonde maaltijd op tafel staan!  

Soorten kasten

Een voorraadkast is ideaal wanneer er meerdere mensen in huis wonen. Heb je een gezin? Dan is het handig om de voorraadkast vol te hebben met allerlei producten. Zo kan ieder gezinslid iets pakken als er even snel gegeten moet worden.

Wat voor kasten kun je als voorraad gebruiken? Alles kan. Ja? Jazeker!

  • Heb je weinig plek in de keuken? Gebruik dan een keukenkastje als voorraadkast. Zet daar alle spullen in die je voor langere tijd kunt bewaren. Zo heb je een kleine kast met voorraad! Is dat te klein? Nee hoor. Beter een kleine voorraadkast dan geen!
  • Heb je meer ruimte in huis om spullen op te bergen? Dan kan je een stellingkast in de keuken plaatsen waar je netjes alle voorraad producten op de planken legt. Je creëert zo een geweldig overzicht aan alle producten. En zo zie je meteen met welke ingrediënten je een lekker maaltje kunt maken!
  • Wil je niet dat je voorraad zo in het zicht staat? Gebruik dan een voorraadkast met deuren. Zo heb je alles netjes in een voorraadkast staan. En dat betekent: een opgeruimde keuken!

Meestal staat een voorraadkast in de keuken en valt deze tussen de rest van je meubilair en keukenaccessoires niet meteen op. Zeker wanneer je de voorraadkast in dezelfde stijl hebt als de rest van de ruimte. Zo creëer je toch een rustige en geordende plek in huis, waar veel gebeurt.

Indeling voorraadkast

Qua indeling is het natuurlijk aan jou hoe je de voorraadkasten gaat indelen. Zet je op elke plank dezelfde soort etenswaren? Of zit er geen structuur in de kast? Aan jou de keuze! Toch is handiger om enige structuur in de kast te hebben. Zo vind je namelijk meteen alles in een oogopslag!

Staan al jouw voorraad producten in de stellingkast? Dan kunnen verschillende pakken, zakken en potjes een rommelige indruk geven. Gebruik om die reden leuke glazen voorraadpoten van verschillende formaten om daar al je producten in te doen. Dit oogt niet alleen netjes, maar het geeft de keuken een huiselijk en gezellige sfeer!

Gevulde voorraadkast

Als je eenmaal een voorraadkast in huis hebt, hoor die op een correcte manier te vullen. Je wilt natuurlijk gezond blijven eten!

Voor een gezonde maaltijd zorg je dat je deze producten altijd in de voorraadkast:

  • Peulvruchten
  • Pasta, rijst, couscous
  • Noten
  • Kruiden en specerijen
  • Blikjes (tomatenpuree, tonijn)
  • Diepvriesgroente

Als je een keer geen zin hebt om boodschappen te doen, heb je in ieder geval een goed gevulde voorraadkast voor een gezonde maaltijd of snack

Op zoek naar meer inspiratie op het gebied van kasten? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Hier vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks en home updates om van je interieur een uniek ingericht interieur te maken.