Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVouwgordijnen

Een huis zonder gordijnen en overgordijnen kan nogal kaal en koud over komen. Raamdecoratie is een must in elk huis. Om het raam een leuke en speelse look te geven zijn vouwgordijnen een goede oplossing.

Vouwgordijnen hebben een aantrekkelijk jeugdig uiterlijk, maar kunnen ook heel chic zijn. Ze zijn modern, chic en elegant, maar op hetzelfde moment ook een praktisch en een stijlvol alternatief voor de traditionele gordijnen.

Vouwgordijnen – de moderne raamdecoratie

fensterrollosJe hebt een stijlvolle, elegante en moderne woonkamer zonder al te veel franjes en strakke meubels. Klassieke semi-transparante gordijnen met typische, ruches, golven en pieken zijn dan toch haast niet voorstellen voor de ramen? Het beste is om elegante vouwgordijnen te overwegen. Vouwgordijnen worden tegenwoordig gezien als een modern alternatief voor de klassieke gordijnen.

Vouwgordijnen – Op vrijwel elke plek in huis

Een vouwgordijn brengt voor elk interieur een vleugje moderniteit en gemak. De gordijnen zijn er in talrijke ontwerpen, kleuren, patronen en stoffen te vinden. Er is voor een ieder wat wils te vinden.

  • Kies voor een stoffen vouwgordijn in basic wit, antraciet of zwart. Of kies voor een vrolijk kleurrijk exemplaar.
  • Vouwgordijnen van hout of bamboe zijn erg stijlvol en uniek in hun soort die de kamer net dat beetje extra klasse geven.

Combineer je vouwgordijnen eveneens simpel met gordijnen en andere raamdecoratie. Op deze manier kan je met verschillende raamdecoraties een fantastisch arrangement samenstellen.

Hoe worden vouwgordijnen bevestigd?Vouwgordijnen

Om een vouwgordijn te bevestigen zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van je individuele voorkeuren en de bouwkundige situatie van je ramen kies je de beste manier.

Vouwgordijnen zijn vaak  voorzien van een plafond- en/of wandsteun waardoor het gordijn makkelijk aan de muur of het plafond te bevestigen is. Ook kan je een vouwgordijn, net als een normaal gordijn, met lussen aan een gordijnroede ophangen.

Waarom een vouwgordijn?

  • Huiselijke sfeer
  • Biedt privacy
  • Moderne uitstraling
  • Verduisterend

Het is van belang dat het thuis gezellig en huiselijk is. Een kaal venster draagt hier zeker niet aan bij. Een open raam geeft voorbijgangers eveneens een kijkje in je huis en daarmee ook in je leven. Dit is natuurlijk niet erg, maar het is evenzeer fijn om privacy te hebben. Om je af en toe af te schermen voor de buitenwereld zijn vouwgordijnen een praktisch middel.

In tegenstelling tot klassieke gordijnen ziet een vouwgordijn er een stuk moderner uit. Je kan er niet over struikelen en het makkelijk op een decoratieve wijze optrekken.

Met vouwgordijnen laat je de perfecte hoeveelheid licht naar binnen. Mocht je de kamer maar een beetje willen verduisteren dan rol je het gordijn een stukje naar beneden om de gewenste hoeveelheid licht naar binnen te laten. Iets wat met klassieke gordijnen niet mogelijk is.

De meeste vouwgordijnen zijn eveneens makkelijk in de wasmachine te wassen. Zeker een voordeel als je een een lichte kleur vouwgordijnen hebt.

Ontdek Westwing

Als je zoekt naar een moderne raamdecoratie die tegelijkertijd kan verduisteren, dan zijn vouwgordijnen een speelse en stijlvolle oplossing. Op Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen, laat je je dagelijks inspireren, ook voor trendy raambekleding.

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%!