Vouwladder

Vouwladder

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVouwladder

Moeten er slingers worden opgehangen voor een feestje? Is het weer tijd voor de raamkozijnen om een nieuw likje verf te krijgen? We grijpen in dit soort gevallen vrijwel direct naar de ladder om als verlengstuk te dienen voor wat we tekort komen. De vouwladder daarentegen is een ladder voor de wat gevorderde zaken!

Met een vouwladder heb je de meest flexibele variant op de ladder in huis. Deze ladder is zo veelzijdig dat je al gauw zult zoeken naar nieuwe gelegenheden om de vouwladder te gebruiken. Waarom is een vouwladder een goed idee?

Waarom een vouwladder?

Nee, het is geen turnbrug voor atleten, ook al lijkt het daar enigszins op als je de vouwladder zodanig uitklapt! De vouwladder wordt vooral in de bouw erg veel gebruikt.

De ladder is voorzien van meerdere draaipunten over de gehele lengte van de ladder. Met een klik kun je dit draaipunt in de lengte van de vouwladder vrij bewegen. Dit heeft als resultaat dat de ladder in gestrekte, gevouwen, gehaakte en zelfs in zigzagvorm te krijgen is.

Erg handig om als ondergrond voor een steiger te gebruiken. Daarnaast is het in volledig ingeklapte stand erg compact en makkelijk mee te nemen waar je ook naartoe wilt!

Vouwladders: in welke materialen?

Doorgaans wordt de vouwladder gemaakt van aluminium en/of rvs voor een stevige en duurzame ladder.  Een aluminium vouwladder is lichtgewicht wat erg prettig is bij het gebruik!

Beide uiteindes van de vouwladder zijn uitgerust met stabiliteitsbalken, zodat de vouwladder stevig op z’n ondergrond staat. Dit zorgt in feite voor zoveel stevigheid dat het gemakkelijk op andere voorwerpen te plaatsen is, zoals op een kniebankje of een trap.

Als extraatje kun je een platform aanschaffen bij je vouwladder. Deze kun je vastmaken aan de treden van de vouwladder, zodat je een stevig stuk ondergrond hebt als je de vouwladder gebruikt als verhoging.

Het schilderen van je raamkozijn of het snoeien van het bovenoppervlak van je heg was nog nooit zo makkelijk!

Variant op de vouwladder

De vouwladder is er ook als telescopische variant. Naast het dubbel- en uitklappen bevat de vouwladder dus nog extra uitschuifbare stukken, waardoor de doorsnee telescopische vouwladder tot wel vier meter lang kan worden. Niks in en rondom het huis is dus te ver weg!

Accessoires voor vouwladders

Voor de extra bedrijvige man of vrouw is er als accessoire ook het werkplatform. Dit platform is gemaakt van aluminium, kun je vastmaken aan de vouwladder en dient dan als gereedschapsbakje voor je gereedschappen of iedere andere functie.

Erg handig bij bijvoorbeeld het timmeren. Je hoeft niet steeds terug naar de grond om je gereedschap op te pakken of je gereedschap erg onhandig ergens op te laten belanceren!

Er zijn vele voordelen te beleven aan een vouwladder. Geen huiselijke taak is je met dit soort ladders meer teveel!

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%!