Delen

Vruchtenbrood_top-banner

Dit is een heerlijke klassieker om achter de hand te hebben, van bakdiva Mary Berry zelf. Als je bedenkt dat er in dit brood geen gist, boter en slechts een eitje zit, is het ongelofelijk wat een rijke smaak en smeuïge structuur dit brood heeft. Het is eerder een vruchtencake dan een brood. De thee geeft er een aromatische smaak aan, alsof er speculaaskruiden door zitten. Het brood is lekker zoet en sappig door al het fruit en de suiker. Toch is de structuur stevig. Je kunt er goede plakken van snijden die niet uit elkaar vallen. Let alleen op dat je de avond tevoren het fruit al in de week zet, samen met de suiker.

Vruchtenbrood_blogger
Vruchtenbrood_steps

Ingrediënten

*

350 gram gedroogd fruit naar keuze
225 gram lichtbruine basterdsuiker
300 ml sterke hete thee, van 2 zakjes Earl Grey thee
275 gr zelfrijzend bakmeel
geraspte schil van 1 citroen
1 geklutst ei

 

BEREIDINGSWIJZE

*

1.1. Begin de dag voor je gaat bakken met 350 gram gedroogd fruit. Ik gebruikte witte en bruine rozijnen, gedroogde kersen en een restje bigarreaux, maar dat mag van alles zijn, wat je lekker vindt. Meng dit in een ruime kom met de lichtbruine basterdsuiker. Giet er dan de hete Earl Grey thee op. Roer goed door en laat het afgedekt op een koele plek een nacht staan.

Vruchtenbrood_steps2

2. Vet een broodvorm (of cakevorm) lichtjes in met boter en bekleed deze met bakpapier zo, dat zowel de bodem als de lange zijkanten van de vorm bekleed zijn. Pak de kom met gedroogd fruit. Dat heeft veel van het vocht opgenomen maar nog niet alles. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de geraspte citroenschil en het geklutst ei toe. Roer met een houten lepel door tot een samenhangend geheel.

3. Schep het deegmengsel dan in de beklede bakvorm. Bak het brood 75 – 90 minuten in een oven van 150 graden, tot het brood goed gerezen is en een prikker er schoon uitkomt. Laat het brood 10 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Navigation_HP_Food-NL

De sales begint vandaag

Aankomende sales