Wanddecoratie woonkamer

Wanddecoratie woonkamer

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWanddecoratie woonkamer

De wanddecoratie in je woonkamer is een wezenlijk deel van je woonstijl. Je interieur staat of valt met de wanddecoratie in je woonkamer! Gelukkig ben je niet meer gebonden aan een beperkt aantal mogelijkheden. Het hoeft echt niet meer óf een authentieke van Gogh, óf een ingelijste prent van je locale huishoudwinkel te zijn! 

Voor elke stijl en voor elk budget is er een hoeveelheid aan prachtige opties. Ga je voor het conventionelere schilderij? Of kies je voor een contemporaine oplossing? De keuze ligt bij jou!

Wanddecoratie in je woonkamer: ingelijste afbeeldingen

Schilderijen, een uitzonderlijke fotoafdruk, een antieke ets; dit zijn de meer klassieke keuzes wanneer je denkt aan de wanddecoratie in je woonkamer. Wil je van een ingelijste afbeelding een winnaar maken? Dan is het zaak oplettend te werk te gaan! Naast de afbeelding zelf zijn ook de grootte en de lijst van het stuk heel belangrijk.

Een minimalistisch interieur verzwakt wat als er tevéél verschillende kaders hangen.

  • Een abstract werk in een lekker groot formaat in je woonkamer doet het veel beter!
  • Een romantische foto van Brassai komt tot zijn recht in een simpele chromen lijst, maar kan juist wegvallen in de romantiek van een brocante frame.

Natuurlijk is het kiezen van de verlichting in je woonkamer ook uitermate belangrijk; de juiste belichting van een ingelijst kunstwerk maakt dat alles in harmonie tot zijn recht komt. En niet alles hoeft te hangen! Zet eens wat stukken op de grond tegen de muur? Of op een boekenplank! De wanddecoratie in je woonkamer zet de toon!

Wanddecoratie in je woonkamer: nieuwe oplossingen

Muurstickers zijn een geweldig leuke én handige oplossing om de wanddecoratie in je woonkamer een oppepper te geven. En denk vooral niet dat ze alleen in de kinderkamer thuishoren; er zijn heel elegante ontwerpen op de markt waarmee je een hoek of rand zeer geraffineerd afmaakt. Wat dacht je van de skyline van je favoriete wereldstad achter je bank? Met een paar andere bijpassende woonaccessoires, bijvoorbeeld je sierkussens, is de wanddecoratie in je woonkamer een blikvanger, maar niet overheersend.

Wil je juist een statement?

  • Er zijn schitterende boom- en bloemmotieven. Laat een denkbeeldige bries de blaadjes of bloesem over je muur verspreiden!
  • En dan is er de spiegel! Een oude bekende vorm van wanddecoratie, maar één die zijn plek op moderne wijze aan het heroveren is. Een spiegelwand staat gewoonweg verrukkelijk in welke woonkamer dan ook. Muurbreed, of juist in een mozaïek aan brocante en kitsch lijstjes. Een spiegel is een smaakvolle wanddecoratie in je woonkamer. De extra ruimte en licht zijn een welkome bijkomstigheid!

Wanddecoratie in iedere woonstijl

Wanddecoratie en woonkamer gaat goed in iedere woonstijl. Van zeer unieke wanddecoratie tot aan meer persoonlijke afbeeldingen. Voor ieder is er wat wils.

  • Ben je een groot fan van de Scandinavische look in je huis? Dan kan je de muren mooi decoreren met plankjes in pastel tinten. Plaats hier verschillende lijsten met teksten en grafische afbeeldingen op en creëer zo een mooi geheel in de kamer.
  • Of hou je meer van de moderne stijl in je huis? Kies dan voor een ijzeren frame met daarin een woord gegraveerd. Een strakke, maar speelse touch aan je wanden.
  • Ook kan je jouw klassieke woonstijl verrijken met mooie wanddecoraties in de woonkamer. Denk aan fraaie wandklokken of aan oude kaarten. Klassiek en stijlvol tegelijk.

De wanddecoratie in de woonkamer verdient je volle aandacht, en dat kán, met de grote verscheidenheid van vandaag. Wees je eigen curator en verras jezelf, én anderen, met jouw “verhaal” aan de wand!

Op zoek naar meer inspiratie hoe je een muur of de rest van je interieur kan decoreren? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Hier vind je interieurtrends, styling tips & tricks en home updates, om van jouw huis een uniek gedecoreerd huis te maken.