Wanddecoratiebord

Wanddecoratiebord

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWanddecoratiebord

Hoe je een saaie muur nieuw leven in kunt blazen? Komt dit grote geval op je af en sta je er naar te staren, niet wetende wat te doen? Niet meer nodig! Met een wanddecoratiebord geef je een persoonlijk tintje aan je inrichting en heb je een echte eyecatcher in huis. Een saaie muur maak je in een handomdraai bijzonder door er een wanddecoratiebord met een verzameling persoonlijke spullen, teksten of foto’s. Veel leuker dan verf of behang!

Waar we voorheen misschien het prikbord gebruikten voor het verzamelen van kaartjes, foto’s en belangrijke spreuken, zijn er tegenwoordig veel meer mooie woonaccessoires te vinden om te gebruiken als verrassend stijlvolle wanddecoratie. Koop of maak een wanddecoratiebord naar wens en combineer verschillende accessoires voor een optimaal resultaat!

Trend: brocante wanddecoratiebord

Wat helemaal van nu is, is het brocante wanddecoratiebord. Dit kan van afvalhout of bijvoorbeeld oude pallets gemaakt zijn, maar tegenwoordig is steigerhout ook erg in trek. Steigerhout sluit naadloos aan bij een brocante stijl waarin oude meubelen, tweedehands spullen of woonaccessoires worden hergebruikt en in een fris jasje worden gestoken.

Het wanddecoratiebord mag er doorleefd, gebruikt of zelfs een beetje versleten uitzien. Dat geeft karakter en stijl aan je huis. Het heeft bovendien vaak iets romantisch en nostalgisch.

Samen met een persoonlijke foto, een vaasje met bloemetjes of kaarsjes en een mooie spreuk die voor jou betekenis heeft, maak je van je saaie muur een persoonlijk kunstwerk en maak je van je huiskamer een fijne plek om in te wonen.

Een zelfgemaakt wanddecoratiebord

Je kunt een wanddecoratiebord zelf maken van afvalhout of oude meubelen. Vergeet het hout niet eerst goed te schuren. Je kunt er een laklaagje overheen verven of het hout zelfs een ander kleurtje geven. Afhankelijk van je inrichting staat zwart, wit of grijs vaak ook erg mooi.

Om echt in de brocante sfeer te blijven, kun je het hout verven en dan gedeeltelijk schuren om het er oud en versleten uit te laten zien.

De vorm van het bord

Je kunt het wanddecoratiebord maken of kopen in verschillende vormen. Het meest voorkomende bord is rechthoekig, ofwel in de lengte ofwel in de breedte. Of ga voor een vierkant wanddecoratiebord, maar er bestaan ook afwijkende en speelsere vormen.

Ben je zelf handig met het bewerken van hout? Dan zou je bijvoorbeeld een hartvorm kunnen maken.

Het fijne van een zelfgemaakt wanddecoratiebord is dat je kunt spelen met de indeling van de planken en schappen. Maar ook met een wanddecoratiebord dat je gekocht hebt, kun je creatief genoeg zijn om er je eigen persoonlijke woonaccessoire van te maken.

Accessoires op een wanddecoratiebord

De leukste brocante accessoires die je op je wanddecoratiebord kunt plaatsen zijn:

  • Een persoonlijke foto in een mooie lijst, een foto van je dierbaren of een bijzondere herinnering.
  • Kleine vaasjes met bloemen of plantenpotjes.
  • Theekopjes of een theepot van een oud servies of een ouderwets koffiekannetje.
  • Keukengerei uit vroeger tijden, zoals pannetjes of kannetjes.
  • Antieke woonaccessoires, zoals oude wekkertjes, kandelaars, beeldjes, een oud klokje of (zak)horloge. Je vindt deze spullen op de rommelmarkt of in tweedehands winkels.
  • Geurzakjes of (geur-) kaarsjes.
  • Een mooie spreuk, quote of kreet die voor jou betekenis heeft.

Laat je voor jouw meest favoriete bord inspireren door Westwing. In deze online webshop vind je naast een gevarieerd aanbod accessoires en meubels, heel veel tips en suggesties om van jouw huis een uniek huis te maken. In het online magazine lees je Do It yourself ideeën en kun je binnenkijken bij experts en stylisten. Neem een kijkje en kies jouw wanddecoratiebord bij Westwing.