Wandkapstok

Wandkapstok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWandkapstok

Je houdt van orde, maar je hebt weinig plek vrij in je hal? Je bent op zoek naar een kapstok die zowel leuk oogt als functioneel is? Dan is de moderne wandkapstok hoogstwaarschijnlijk de ideale kandidaat. Dat komt onder andere doordat:

  • Deze aan de wand wordt bevestigd en voortaan niet meer in de weg staat.
  • Er door de vele designs sowieso een kapstok bij de rest van je huis past, want hij moet uiteraard wel onderdeel worden van je geliefde inrichting.

Er bestaat ruime keuze in formaat en design, waardoor er sowieso ook een wandkapstok past bij jouw interieur. Heb je een groot gezin? Ga dan voor een breed exemplaar met veel haken. Een blikvanger die mooi past in een brede hal. Of woon je fijn maar klein met z'n twee? Dan zijn juist mooie subtiele haakjes direct in de muur, de ideale wandkapstok voor jou.

Ga voor een praktische wandkapstok!

Een wandkapstok combineert een hip ontwerp met verscheidene functies.

  • Zo heeft de één naast haken ook plaats voor hangers;
  • En biedt de andere wandkapstok juist weer wat extra opbergplaats.

Het is dus maar net wat jij van een kapstok verwacht. Zet jij je eigen opvallende garderobe op of ga je liever voor een subtiel exemplaar? Het is aan jou!

Ruimte besparen of creëren met een wandkapstok

Vind jij dat een staande kapstok altijd maar in de weg staat? Dan ben je bij een wandkapstok aan het juiste adres. De simpelste varianten bieden slechts een lange lat met wat haken eraan en eerlijk is eerlijk, dat is vaak al genoeg. Daarmee bespaar je veel ruimte en zo oogt je hal meteen wat groter. Maar tegelijkertijd kun je er ook voor kiezen om juist ruimte te creëren.

Veel kapstokken die aan de wand gemonteerd worden, beschikken over extra opbergruimte, vaak boven de gebruikelijke haken. Soms is dit slechts een hoedenplank, maar andere keren gaat dit zelfs gepaard met wat handige manden.

Of je nu ruimte bespaart of creëert, met de wandkapstok kom je in ieder geval nooit ruimte tekort.

Van haak tot hanger

Als je de wandkapstok rekent tot de saaie woonaccessoires, dan heb je waarschijnlijk nog nooit een blik geworpen op het enorm brede aanbod. Kapstokken die aan de wand hangen, hoeven namelijk helemaal niet saai te zijn. De meest excentrieke ontwerpen vind je momenteel al terug aan de wand.

  • Vaak recht en strak;
  • Maar andere keren juist met een klassiek en speels uiterlijk.

Daardoor hoef je er niet aan te twijfelen dat er een exemplaar in jouw interieur past.

Bovendien blijft het bij de wandkapstok niet bij een paar haken, mocht je dat te simpel vinden. Sommige versies bieden namelijk ook ruimte voor een aantal kledinghangers. Dat past wellicht meer bij je huishouden en ook de gebruikte materialen kunnen daar naadloos op aansluiten. Of je nou meer op zoek bent naar kunststof of rvs, de kapstok van jouw dromen zit er ongetwijfeld tussen.

DIY: Maak je eigen wandkapstok

Wil je graag een unieke wandkapstok? Een die je niet ook je buurvrouw of beste vriendin heeft. Maak dan gewoon zelf je kapstok en verrijk hiermee je interieur.

  • Maak bijvoorbeeld van een pallet een mooie wandkapstok met extra ruimte voor handschoenen en dergelijk. Plaats in de pallet een aantal stevige haken en fleur hem eventueel op met een trendy kleurtje.
  • Of maak je wandkapstok uit een aantal stoere steigerbuizen en buiskoppelingen en jouw industriële interieur is een blikvanger rijker.
  • Ook kan je bovenstaande materialen samenvoegen tot een multifunctionele wandkapstok. Zo kan je bovenop de steigerbuizen nog steigerhout plaatsen en deze ruimte gebruiken als hoedenplank.

Wees creatief met materiaalsoorten en kleuren en creëer in een handomdraai een unieke wandkapstok.

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer praktische en stijlvolle woonaccessoires? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg deze toe aan je winkelmandje en jouw wandkapstok en andere accessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te neme in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks waarmee je jouw wandkapstok uniek kunt stylen in je interieur.