Wandklok

Wandklok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWandklok

Klassiek, modern, elegant, trendy of opvallend – een wandklok is niet alleen beschikbaar in een spannende verscheidenheid van stijlen, ze vervullen zowel decoratieve als functionele doeleinden. En juist om deze reden is de wandklok zo populair.  

Een wandklok is meer dan alleen een meter van tijd, al lang heeft de wandklok ook een andere rol dan het aangeven van de tijd. Als mooie decoratie of met andere functies zoals bijvoorbeeld een memobord of schoolbord zijn deze wandklokken de koningen van onze kamermuren. Een wandklok is dus niet alleen erg praktisch, maar ook zeer decoratief.

Wandklok: geschikt voor elk huis!

Wil je een interieur dat altijd bij de tijd is? Dat is een zo gepiept! Met een wandklok in de stijl van jouw inrichting ben je altijd on time! Je denkt bij een wandklok misschien aan een tweedehands exemplaar maar dit type klokken kan ook hartstikke modern zijn! En zelfs een klassieke wandklok kun je heel eigentijds stylen.

Wat denk je bijvoorbeeld van een digitale wandklok XL met grote cijfers die een grafische look geven aan je zithoek, keuken of werkkamer? Een mechanische wandklok die zo’n mooi geluid met zich meebrengt… Of juist een wandklok die heel klassiek is en meteen doet denken aan vervlogen tijden. Koekoek!

Een wandklok kan echt een te gek accent zijn in je interieur. Hang een hippe klok als knipoog tussen kunstzinnige prints op je wand. Of plaats een heel ouderwetse wandklok op een muur met een behangetje in een print met palmbladeren. Ook mooi: een wandklok boven je bed. Zo heb je bijna geen wekker meer nodig!

Het ontwerp van de wandklok

De selectie van de verschillende wandklok ontwerpen is eindeloos:

 • Een ronde wandklok;
 • Een vierkante klok;
 • Wandklokken gemaakt van papier, plastic, metaal of glas;
 • Analoog of digitaal;
 • Of toch een opvallende koekoeksklok?

Klassiek en tijdloos zijn de ronde wandklokken die in een metalen frame gemonteerd zijn, maar moet het altijd klassiek zijn? Nee!

Door de bovenstaande zeer verschillende wandklok designs staan vrijwel alle deuren voor je open, of het nou wit, zwart of kleurrijk is. Zelfs de cijfers op de wandklok hebben verschillende designs!

Als je de wandklok dan ook nog met de stijl en de kleuren van de rest van het appartement matcht, dan kun je altijd stijlvol de tijd lezen.wanduhren

De wandklok als een stijlvolle wanddecoratie

Met het juiste ontwerp wandklok, die naadloos bij de rest van het interieur past, heb je niet alleen altijd perfect de tijd in beeld, maar ook in een handomdraai een wijdverbreid probleem in huis opgelost.

Dit probleem? Kale en saaie muren! Iet wat in vele appartementen en huizen te zien is. Saaie en kale muren kunnen snel worden opgelost met een mooie en stijlvolle wandklok.

Het maakt niet uit of de wandklok in zijn eentje aan de muur hangt en alle aandacht trekt, of dat de wandklok bij de andere woonaccessoires past. Het is juist leuk en speels om je wandklok op te hangen tussen een aantal foto’s of om er van die verlichte pijlen naast te hangen. Zo geef je jouw interieur een cute knipoog!

Digitale wandklok

De vertegenwoordigers van de digitale muurklokken komen vaak als radioklokken voor. Deze wandklokken hebben het onmiskenbare voordeel dat ze altijd de exacte tijd tonen en ook automatisch gewijzigd kunnen worden.

Dit is vooral in maart en september heel handig wanneer de jaarlijkse tijdswijzigingen weer plaatsvinden. Heel veel mensen zijn namelijk behoorlijk in de war en weten niet of de klok nou vooruit of achteruit gaat. Met een handige digitale wandklok, is deze moeilijkheid verholpen omdat ze automatisch veranderen.

Maar digitale cijfers kunnen ook een waanzinnig leuk detail bij jou thuis zijn! Zeker al je voor een digitale wandklok XL gaat! De grote getallen zijn een grappige manier om een saai muurtje een beetje op te breken.

Ouderwetse wandklok: de koekoeksklok

Een koekoeksklok moet net als elke andere conventionele klok aan de wand bevestigd worden, maar deze wandklok kenmerkt zich door een zeer bijzonder en soms grappig uiterlijk.

Traditionele koekoeksklokken worden in het Zwarte Woud gemaakt, maar deze wandklokken zijn met hun opvallende design over de hele wereld beroemd. Vaak worden deze klokken uitgerust met:

 • een mechanische slingerbeweging;
 • een takel;
 • een slagwerk.

De basisvorm van de koekoeksklok wordt al sinds de 19e eeuw gekenmerkt door een huisje met ingewikkelde gravures waar een koekoek uitkomt. Maar niet alleen het uiterlijk van deze wandklok is bijzonder, de mechanische koekoek dient ook als een akoestisch tijdsignaal.

Wandklokken online kopen

Net zoals vele andere producten kunnen ook wandklokken gemakkelijk online gekocht worden. Winkels online bieden een tal van voordelen vergeleken met het kopen van een wandklok in een echte winkel:

 • Geen vervelende drukte in de winkel;
 • geen wachttijden aan de kassa;
 • geen lange rit naar de winkel om een wandklok te kopen;
 • en vaak bieden online winkels een veel grotere selectie van verschillende wandklokken.

Met een paar klikken kun je dus gaan winkelen in een online shopping club en door de verscheidenheid aan aangeboden wandklokken bladeren. Kies jouw favoriete model wandklok en laat deze vervolgens eenvoudig en gemakkelijk bij u thuis afleveren!

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, de perfecte wandklok, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. En ook nog eens voor een hele fijne prijs. Bij Westwing shop je altijd met korting tot wel 70%!