Wandmeubel

Wandmeubel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWandmeubel

Houd je van een strak ingericht en opgeruimd huis? Maar wil je wel graag pronken met je mooie spulletjes? Zorg er dan voor dat je al je andere rommeltjes netjes organiseert achter gesloten deurtjes. Als alles een eigen plek heeft, voorkom je dat het gaat rondslingeren en dat je huis een chaos wordt. Een wandmeubel is hier de perfecte oplossing voor!

Een wandmeubel is een meubel waar je heel blij van wordt. Het is de perfecte plek om je spullen netjes te organiseren. Jij bepaalt welke spullen wel en niet in het zicht mogen en wat erin komt. Want met een wandmeubel kun je alle kanten op!

Variaties op het wandmeubel

Een wandmeubel is een kast waarin je spullen kunt opbergen. Dat is zo ongeveer de beste omschrijving die je eraan kunt geven. Hoe het eruit ziet, bepaal je in de meeste gevallen helemaal zelf. Combineer een basis wandmeubel met bijvoorbeeld extra wandplanken of een extra wandkast en je creëert heel gemakkelijk je eigen, unieke wandmeubel.

En wie denkt dat een wandmeubel zich alleen thuis voelt in de woonkamer, heeft het mis. Heb je een ruime gang, dan is een wandmeubel ideaal om eindelijk een plek te hebben voor je tassen, jassen, sleutels, paraplu’s en andere spullen. Je kunt er zelfs een schoenenkast in verwerken. Wat een ruimte kun je dan met een wandmeubel creëren.

Wandmeubel stylingtip

Bepaal voordat je een wandmeubel aanschaft welke spullen je er in op wilt bergen. En welke spullen wel en niet gezien mogen worden. Heb je veel snuisterijtjes en wil je je pronkstukken graag laten zien? Kies dan een wandmeubel met veel open ruimtes. En overweeg ingebouwde verlichting om je items te accentueren.

En denk ook na over wat je met je boeken doet. Zet je ze achter gesloten deuren of mogen je boeken gezien worden? Probeer dan eens om ze op kleur te zetten, je zult zien dat het effect groots is. Een andere simpele truc is om niet alleen de rug van je boeken te laten zien. Je hebt vast een boek met een mooie cover. Zet dit boek voor je andere boeken neer en het wordt een eyecatcher.

Poppetje gezien, kastje dicht

Hoe je TV er ook uit ziet, het blijft een groot zwart scherm als hij niet aanstaat. Niet al te aantrekkelijk dus. Daarom is een wandmeubel ideaal om je TV, maar ook je andere audioapparatuur in op te bergen. Als je het een beetje slim inricht, zie je je apparaten alleen als je ze nodig hebt. Geen bedrading meer die over de vloer en langs je muur bengelt. Alles zit netjes verstopt achter het wandmeubel.

Er zijn wandmeubels die specifiek voor de tv en media-toebehoren gemaakt zijn. Soms zelfs al voorzien van een opening voor de kabels. Mooie slanke tv-meubels die de media in huis op een mooi podium zetten en slim weten te verbergen.

Materialen voor een wandmeubel

Met een wandmeubel haal je modern design in je huis, maar met het materiaal bepaal jij de sfeer en de stijl.

Wandmeubels worden vaak van een bepaald soort hout gemaakt, en zijn in allerlei soorten afwerkingen te koop.

  • Hoogglans,
  • mat of
  • gebeitst
  • Naturel of
  • in een trendy kleur.

Wat je wensen ook zijn, een wandmeubel is een stijlvolle en trendy aanvulling op je interieur.

Make it Modern!

Dat doe je door te kiezen voor wit hoogglans wandmeubel. Hou het minimalistisch met enkele planken die samen een grafisch patroon vormen, of ga voor een hoogglans wandmeubel met glazen deurtjes. Hierin kun je van mooie accessoires een ware tentoonstelling maken.

Vintage flair!

Hou jij van de sfeer van vroeger? Design uit het verleden dat tegenwoordig tijdloos blijkt te zijn en je bijna het nostalgische gevoel van ‘vroeger was alles beter’ oplevert. Dan val jij waarschijnlijk voor een wandmeubel van een donkergroen metaal met glazen deurtjes. Zoals het vroeger op kantoor voor archieven werd gebruikt, zo krijgt het bij jou een heel ander soort flair: die van vintage!

Een landelijk wandmeubel!

Dat kan ook. Kies een wandmeubel van een wit gelakt hout met naturel gelaten details. Die combinatie is typisch voor de landelijke stijl. Vooral eentje waarbij de deurtjes lijken op de luiken van een groot Frans vakantiehuis. Super Country Chic!

Kijk voor wandmeubels en meer ideeën in de webshop van Westwing. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Een grote variatie aan accessoires en meubels, waar jij je eigen stijl en smaak zeker in terug zult vinden en verrassende juweeltjes tegen zult komen. Neem naast het shoppen even een kijkje in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Maak van jouw huis een mooi en uniek huis en wees de eerste die er volgens de laatste trend warmpjes bij zit!