Wandtafel

Wandtafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWandtafel

Klein van stuk, maar met een groots effect. Een wandtafeltje zet je in de woonkamer als extra bijzettafel, gaat in de keuken mee als onderzetter voor schalen, planken en potten en wordt in de hal gebruikt als lampenhouder. Een alleskunner en super charmant is een tafel aan de wand. Geef hem een plekje in huis en staan is wat hij doet.

Een wandtafel is vaak het onderdeurtje van alle tafels en kastjes, maar stiekem heeft iedereen zo’n ding in huis. Je schuift het tegen de wand, stalt er wat dingen op én gebruikt de handige opbergmogelijkheden voor je favoriete spullen. Een wandtafel van hout biedt je meer comfort dan een grote boekenkast, heeft meer stijl dan een bureau en is eigenlijk één van de blikvangers in huis.

Een plekje in de spotlights: de wandtafel als blikvanger

Tussen alle kasten, tafels en stoelen valt een teak wandtafel wellicht niet zo op. Tijd dus om ervoor te zorgen dat jouw antieke wandtafel direct aandacht trekt en een onmisbare eyecatcher wordt in de woning. Laat je tafel eruit springen door je mooiste accessoires erop uit te stallen.

Ga voor een plateau met kaarsen, diverse fotolijstjes met familiemomenten en kleine beeldjes die lief ogen. Zeker met de feestdagen kun je flink uitpakken en bedek je het tafeltje met een witte loper, kleine kerstboom en schattige engeltjes voor een landelijk tafereel.

Zelf aan de slag!

Een moderne wandtafel oogt vaak minimalistisch en kan wel een likje verf gebruiken. Je kunt je wandtafel helemaal in stijl versieren door zelf aan de slag te gaan met de juiste spullen. Creëer een vintage tafeltje, helemaal volgens je eigen stijl met de volgende tips.

  • Is jouw wandtafel een beetje afgebladderd en kan deze wel wat verf gebruiken? Haal je favoriete kleur verf in huis en schilderen maar. Ben je echt in een creatieve bui, dan verzin je de leukste prints en dessins voor op je tafeltje.
  • Een wandtafel is modern als je oude lappen stof van zolder haalt. Beplak het wandtafeltje met stukjes kant, grote linten en wees zeker niet zuinig met zachte stofjes.
  • Mozaïek detail: stenen en kralen doen het niet alleen goed op spiegels en andere accessoires, wandtafels in het wit worden heerlijk kitsch met een kleurrijk mozaïekdetail en kleine diamantjes.
  • Veel wandtafels zijn ook ideaal als opbergruimte. Je kunt kleine rieten mandjes onder het tafeltje hangen voor kleine spullen. Houten lades pimp je op door de handvaten te vervangen door uitbundige trekhaken.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.