Wastafelkraan

Wastafelkraan

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWastafelkraan

Ben je druk bezig met het samenstellen van een nieuwe badkamer? Dit kan een lastige klus zijn. De badkamer is de plek in huis waar je je af en toe in terug wilt trekken om even te relaxen met geurkaarsjes en een heerlijk warm bad! Voor je dit echt kan doen, moet de badkamer eerst compleet naar je zin zijn. Welke tegels kies je? Wat voor badkuip komt er in de ruimte te staan en... welke wastafelkraan komt er op de wastafel?  

Als je de wastafel eenmaal hebt gekozen, is het tijd voor de finishing touch. Zonder wastafelkraan is de wastafel niet compleet! Ga voor een prachtige kraan van chroom in de vorm van een fontein of een wandkraan met twee draaiknoppen. Welke stijl de badkamer ook is, er zijn altijd passende kranen te vinden!

Soorten wastafelkranen

Een wastafelkraan is eigenlijk de kroon op je wastafel. Het moet een match zijn met je wastafel, anders is het geen mooie combinatie. Heb je een prachtige klassieke wastafel gekozen? Dan hoort daar een kraan bij met een klassieke look!

Voor een modern sanitair ga voor je een wastafelkraan van modern design. Zo simpel is het! Zorg altijd dat de accessoires in de badkamer bij elkaar passen. Zo creëer je een prachtige oase van rust!

Wastafelkranen zijn in allerlei verschillende soorten te krijgen. Zo heb je wastafelkranen met:

  • Hendels
  • Draaiknoppen
  • Drukknoppen

De hals van een wastafelkraan kan variëren van een zwanenhals tot een open hals. De meest voorkomende vorm is de wastafelkraan met een zwanenhals.

Dit geeft de wastafel een hele elegante uitstraling! Een wastafelkraan met open hals past perfect in een badkamer ingericht volgens de moderne stijl!

Wastafelkraan: materiaal en kleur

Qua materiaal kun je kiezen uit een wastafelkraan van:

  • Chroom
  • RVS
  • Koper

De standaard wastafelkraan is zilverkleurig. Ben je daar niet zo gek op? Dan kun je voor een andere kleur kiezen! Ga voor een wastafelkraan in het wit, zwart of brons!

Wastafelkraan in de keuken

Een wastafelkraan hoort niet alleen in de badkamer, maar ook in de keuken. Je wilt natuurlijk ook een mooie kraan boven het aanrecht zien pronken waar je met plezier de afwas doet of je handen onder wast.

Om hygiënische redenen kun je in de keuken voor kranen kiezen die één of twee hendels hebben. Waarom? Met een hendel kun je de wastafelkraan met je armen openen. Heb je net de kip in stukjes gesneden of zitten je handen onder het meel? Dan komen de bacteriën die je op je handen hebt zitten niet op de handvaten van de kraan.

Super handig toch?

Genoeg inspiratie opgedaan? Ga voor een prachtige wastafelkraan in de badkamer!

Style upgrade met wastafelkranen

Ben je best tevreden met de badkamer, maar heb je wel zin in een kleine verandering, of het uitproberen van een andere stijl? Ben je toe aan een zogenaamde trend upgrade? In plaats van een totale make over kun je ook beginnen met een aantal kleine veranderingen. Moet jij eens zien hoeveel je al kunt bereiken met alleen het vervangen van de wastafelkraan!

  • Make it Industrial! Laat de ruimte het toe, ga dan voor een wandkraan, eentje die in directe verbinding staat met de waterleiding en uit niet meer bestaat dan een metalen buis. Een kleine, lange metalen wastafelkraan met een verweerde look laat in een keer een industriële sfeer door de badkamer stralen.
  • Gecharmeerd van de Scandinavische stijl? Onze Noorderburen houden van koper! Vervang de wastafelkraan van chroom voor een koperkleurige! Houd de rest van de badkamer rustig met veel wit en houten accessoires. Dat is zoo Scandic!

Neem voor meer inspiratie over trends en stijlen een kijkje bij Westwing. Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Hier vind je ook alles voor in de badkamer! Ook wastafelkranen! Vergeet naast het shoppen niet het online magazine van Westwing open te klikken. In het magazine vind je tips en suggesties, DIY ideeën en kun je up to date blijven over de nieuwste trends en stijlen. Ga aan de slag met deze tips en maak van jouw huis een mooi en uniek huis!