WC decoratie

WC decoratie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWC decoratie

De plek waar we niet de meeste tijd van de dag doorbrengen, maar wat zeker niet de onbelangrijkste plek in huis is, is de wc. Voor de korte of iets langere bezoekjes willen we alleen maar functie en comfort. Toch moet deze ruimte wel enige sfeer uitstralen.

Met de aanschaf van wc decoratie maak je van jouw klein wc hokje een aantrekkelijke ruimte, waar je nooit meer uit wilt komen. Tover jouw praktische en functionele wc om tot een ruimte waar design hoogtij viert!

Allerlei stijlen

Je kunt je wc op allerlei manieren decoreren. Van een rustieke tot industriële of eclectische stijl; met iedere stijl creëer je een unieke sfeer waarbij je je op je gemak kunt vullen. Bij het implementeren van wc decoratie kun je aan een aantal zaken denken:

  • Behang
  • Betegeling
  • De wc spiegel
  • Wasbak & Wastafel
  • Beeldjes
  • WC brillen

Behang

De eerste vorm van wc decoratie die gelijk opvalt zodra je een wc binnenstapt, is het behang. Behang is goed te gebruiken als je een kleine wc ruimte hebt. Voor kleine wc ruimtes is het aan te raden gebruik te maken van behang met een symmetrisch patroon. Waarom? Symmetrische vormen en figuren zorgen ervoor dat kleine ruimtes een stuk groter ogen dan ze zijn.

Betegeling

Alternatieve en vaker voorkomende wc decoratie is betegeling. In plaats van de standaard witte betegeling kun je kiezen voor betegeling met een patroontje. Denk hierbij aan delfts blauwe patroontjes of een vrolijk en door lente geïnspireerd bloemetjespatroon! Creëer een frisse sfeer in de wc!

Tip!
Het plaatsen van planken boven je wc draagt ook bij aan de ruimtelijke perceptie van de ruimte. Hoe meer planken je aan de muur bevestigd, hoe hoger het plafond lijkt!

WC spiegel

Ook of je wel of geen spiegel ophangt in de wc ruimte is veelbepalend. Ook het ophangen van een spiegel draagt bij aan de ruimtelijke perceptie. Je kunt kiezen voor een:

 

  • Vierkante,
  • rechthoekige,
  • ronde wc spiegel.

Je hebt ook de mogelijkheid om een wc spiegel mét of zonder rand te nemen. Afhankelijk van de gehele inrichting van de wc, kun je kiezen voor een antieke gouden lijst met sierlijke lijnen, of juist voor een strakke aluminium lijst. Voeg wat karakter toe aan je wc!

Wasbak & wastafel

Eén van de meest prominente voorwerpen in wc decoratie zijn de wasbak en wastafel. Elke dag staan we hiervoor ons ding te doen. De combinatie van de wasbak en wastafel heb je in twee varianten; de zwevende en de statische. De zwevende wordt doorgaans in ieder huishouden standaard gebruikt. De statische bestaat uit de gootsteen en een kast, die om de gootsteen heen is gebouwd. Deze kast biedt ruimte om bepaalde toiletartikelen in op te slaan. Ga je voor een kast met openslaande deuren, of vind jij de ladenkast praktischer?

Wat de wasbak betreft heb je de keuze uit een enkel- of dubbelvoudige. Met twee wasbakken kun je met twee mensen tegelijk bezig zijn. Erg handig als je ‘s morgens haast hebt en je niet per se hoeft te wachten tot jouw medebewoner klaar is!

Oosterse beelden

Wat is wc decoratie zonder het gebruik van leuke beelden? De plankjes die je aan de muur hebt bevestigd, kun je goed vullen met buddha-beeldjes die rust en sereniteit uitstralen. Je kunt jouw wc volgens de gehele oosterse sfeer inrichten door daar ook nog bamboe-elementen aan toe te voegen. Voor een lekkere en altijd aanwezige geur kun je potjes met geurstokken en/of geurkaarsen gebruiken. WC decoratie met een geur is altijd welkom!

WC brillen

Natuurlijk zijn de wc brillen ook veelbepalend voor het comfort in de wc ruimte. Je zit het fijnst op een wc bril die qua zitvorm volledig op jou aansluit. Ook kun je uitkijken naar wc brilhoezen die de bril lekker verwarmd houdt. Zo heb je nooit last van een koude bips!

De veelzijdigheid van wc decoratie zorgt ervoor dat je jouw wc ruimte altijd zodanig kunt inrichten, dat je je er helemaal thuisvoelt. Neem een kijkje naar welke wc decoratie in jouw wc ruimte past!

Vind het bij Westwing!

Wil je voor een mooie prijs exclusieve decoraties voor in de wc? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan prachtige decoraties voor in de wc.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw wc decoratie is nog maar één klik bij je vandaan!