Delen

Berlin - Amsterdam_BANNER
Amsterdam en Berlijn zijn twee Europese hoofdsteden die veel populariteit genieten onder zowel bezoekers als bewoners. Beide steden hebben het imago van “hippe stad”, waar veel mag en waar veel ruimte is voor kunst, design en style. Geïnspireerd door de blog – en later boek – “Paris versus New York” van Vahram Muratyan, ging Westwing op zoek naar de style-iconen van Amsterdam en Berlijn. Het resultaat is een overzicht in beeld van typische style-elementen op het gebied van interieur, architectuur en lifestyle. Ontdek zelf de typische stijl van beide steden, zoals bijvoorbeeld:

  • Bauhaus versus Rietveld zijn twee totaal verschillende stijlen, die ook opvallende overeenkomsten vertonen: strakke lijnen, eenvoudige vormen en functionaliteit.
  • Ook al is de Berlijnse muur al meer dan 25 jaar geleden gevallen, wie aan Berlijn denkt, denkt vaak nog aan de muur. Het bekendste fragment overgebleven muur, de “East Side Gallery”, is door kunstenaars beschilderd en staat aan de oever van de Spree. In Amsterdam is de typerende architectuur van de huizen langs de Amsterdamse grachten een van de beroemdste stijlelementen van de stad.
  • Villeroy & Boch begon eigenlijk in Frankrijk, maar verhuisde in 1801 naar Duitsland. Duitsers beschouwen het serviesgoed dan ook als typisch Duits. De Amsterdamse tegenhanger “Blond Amsterdam” is nieuw, fris, vrolijk en staat daardoor in scherp contrast met het klassiek ogende Villeroy & Boch.

Amsterdam of Berlijn, voor welke stijl ga jij? Lees voor meer inspiratie ook de Style Trip artikelen in het Magazine: de Home Story en de City Tour.

Lees, kijk en kies jouw favoriete stijl!

Print

 

Klik hier om nog meer steden te ontdekken!

Button Button

De sales begint vandaag

Aankomende sales