White wash meubels

White wash meubels

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWhite wash meubels

White wash meubels zijn al geruime tijd populair en zijn dan ook veel terug te zien in hedendaagse interieurs. De white wash techniek komt oorspronkelijk van boerderijen vandaan, waar de muren met kalk bewerkt werden. De kalk die overbleef, werd gebruikt voor het bewerken van houten meubels en vloeren.

De white wash meubels hebben een bijzonder effect en halen het beste uit houten meubels. Er zijn talloze technieken die gebruikt worden om het hout met kalk te bewerken, maar het eindresultaat is vaak hetzelfde: prachtige gebleekte meubels die een open uitstraling aan je interieur geven. Ben jij ook zo enthousiast over de white wash meubels? Lees hier dan alles over dit bijzondere meubilair!

White wash meubels in je woonkamer

Waarom zou je nog voor normale meubels kiezen als je ook white wash meubels kunt aanschaffen? Deze trendy meubels geven een prachtig glanzend effect en laten je woonkamer helemaal opleven. Een witte woonkamer met overwegend white wash meubelen straalt enorm veel positiviteit en leven uit en kan aangevuld worden met leuke accessoires die wat kleur in de woonkamer brengen.

White wash meubels zijn prominent aanwezig in je woonkamer en kunnen in verschillende soorten interieurs geplaatst worden. Bij een klassiek of landelijk interieur komen deze meubels goed tot hun recht, maar ook bij een traditioneel of modern interieur misstaan deze meubels zeker niet.

Opties voor je white wash meubels

Wil jij je meubels ook graag in white wash zien? Of heb je een meubel die weleens in de lak gezet mag worden? Er zijn vier verschillende mogelijkheden om white wash meubels te maken, die je hieronder kunt lezen. Succes!

  • White wash meubels met kalkwas. Hout bleken met kalkwas is geschikt voor houtsoorten met een open nerf, zoals eikenhout, ruw hout of een zachtere houtsoort. Gebruik kalkwas niet voor harde houtsoorten, want daar kan de was niet goed op hechten.
  • White wash meubels met kalkpasta. Kalkpasta is net als kalkwas niet geschikt voor harde houtsoorten. Kalkpasta is een waterverdunbaar product dat je kunt gebruiken om ongelakt of gebeitst hout te kalken.
  • White wash meubels met krijtverf. Wil je snel en eenvoudig white wash meubels creëren? Gebruik dan krijtverf. De dekkingsgraad kun je zelf aanpassen door het al dan niet verdunnen van de verf.
  • White wash meubels met verniswas. Verniswas kleurt en beschermt alle houtsoorten. Daarnaast is het duurzaam, watervast, vlekbestendig en hittebestendig. Het heeft een authentieke en traditionele uitstraling en is half transparant. Een aanrader voor je meubels!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.