Wicker tuinset

Wicker tuinset

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWicker tuinset

Of het nu hoogzomer is of een warme herfstdag, zodra het enigszins kan, zitten we graag buiten in de tuin. Met een vuurkorf in de buurt kun je soms zelfs op een zachte winterdag met een warm drankje van het winterzonnetjes genieten. Een mooie tuinset mag daarom in jouw tuin niet ontbreken.

Wil je altijd op het beste plekje in je tuin kunnen genieten? Kies dan voor een wicker tuinset. De wicker tuinset is licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. Wil je met de zon meedraaien of wil je juist in de schaduw blijven, dan verhuis je de wicker tuinmeubelen in een handomdraai mee.

Wat is wicker?

Wicker is niet het materiaal, maar de benaming van het vlechtwerk dat voor tuinmeubelen gebruikt wordt. Wicker kan geweven zijn van zowel natuurlijk materiaal als kunststofvezels.

Natuurlijke vezels
De natuurlijke materialen die voor wicker worden gebruikt zijn:

 • Rotanvezels
 • Rietvezels
 • Wilgenvezels

Kunststof vezels
Tegenwoordig wordt er ook veel gebruik gemaakt van een kunststofvezel, die poly-rotan genoemd wordt. Er zijn 3 soorten kunststof wicker structuren:

 • Platte draad
 • Half ronde draad
 • Ronde draad

De dikte van de draad bepaalt je look van de wicker. Wicker gemaakt van ronde draad heeft een duurdere uitstraling dan wicker gemaakt van platte draad. Ronde draad is ook lastiger te weven, wat je ook terugziet in de prijs.

Tegenwoordig wordt wicker van ronde draad ook wel in panelen gedrukt in plaats van handgeweven. Gedrukte wicker is een stuk voordeler. Op het oog is er niet veel verschil tussen gedrukte wicker en handgeweven wicker. Het grote verschil is dat je de draden van gedrukte wicker niet heen en weer kunt schuiven.

Wicker tuinset: een stijlvol lichtgewicht

Een wicker tuinset heeft een natuurlijke, stijlvolle, shabby chic uitstraling. Met de juiste kussens geef je je wicker tuinset precies de look die jij wilt.

Voor het frame van de wicker tuinmeubelen wordt aluminium gebruikt. De wicker tuinset blijft daardoor licht en makkelijk te verplaatsen. Wil je met de zon meedraaien of wil je juist in de schaduw blijven, dan verhuis je de wicker tuinset in een handomdraai mee.

Natuurlijk of kunststof  vlechtwerk?

Of je voor natuurlijk wicker of kunststof wicker kiest, zal grotendeels van je budget afhangen. Natuurlijk wicker is vele malen duurder dan kunststof wicker. Het zitcomfort van een tuinstoel van natuurlijk wicker is groter, al worden de kunstof wicker tuinstoelen steeds beter. Ten slotte is een kunststof wicker tuinset lichter en makkelijker in het onderhoud.

Welk soort materiaal je kiest is een afweging tussen:

 • Prijs
 • Comfort
 • Onderhoud

Wicker tuinset aankleden

Als je besloten hebt om voor een wicker tuinset te gaan, kan je hem nog verder aanpassen aan je persoonlijke stijl.

 • Wicker tuinmeubelen zijn er in vele kleuren. Wit, zwart en grijstinten zijn populair. Vlechtwerk in dark grey of leem kleur staat ook heel elegant.
 • Kussens voor in de bank, op de tuinstoel of in de loungeset zijn er in mooie stoffen. Kies een kleur die mooi contrasteert bij de kleur van het vlechtwerk.
 • Voor op  de tafel kan je een glasplaat kiezen, zodat je een mooie vlakke ondergrond hebt, waaraan je bijvoorbeeld ook kunt schrijven.

Heb je zin om van je tuin een heerlijke plek te maken waar je bijna het hele jaar door alleen, of in goed gezelschap kunt vertoeven? Ga dan voor een wicker tuinset van natuurlijke materiaal of kunststof!

Ontdek Westwing

Je hele huis en tuin stijlvol en naar eigen smaak inrichten? Kom dan zeker shoppen bij Westwing. Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis en tuin. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere tuinmeubelen, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn.