Wijnschenker

Wijnschenker

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWijnschenker

Een glaasje wijn op zijn tijd betekent genieten. Of je nu thuis op de bank zit, op je gemak op het terras zit of tijdens een feestje een glas wijn vult, wijn drink je met klasse. En dan moet je er ook je best voor doen om het er zo uit te laten zien. Je kan moeilijk gaan stuntelen bij het inschenken van wijn. Een lekker groot wijnglas is punt nummer één om van wijn te genieten, maar ook een wijnschenker mag niet ontbreken. Niemand ziet zichzelf graag als een knoeier. Wijnschenkers ogen professioneel en laten zien dat je weet hoe het hoort. En dan zijn al snel alle ogen op je gericht.

Inschenken als een ware kelner

Het komt een beetje karig over om iedereen zijn eigen wijn in te laten schenken. Je bent gastvrouw of je bent het niet. En daar hoort professioneel uitschenken zeker bij. Zonder te knoeien welteverstaan. We weten allemaal dat rode wijn een hel is om uit kleding te verwijderen. En het liefst mors je ook geen witte wijn over je nieuwe outfit. Een professional weet dan ook dat een wijnset met alles erop en eraan – lees: decanteerder, wijnkoeler én wijnschenker – een absolute must is.

Een handje van alles

Zo’n wijnschenker oogt heel eenvoudig en houdt druppels op afstand, maar dat is lang niet alles wat hij te bieden heeft. Je wilt als gastvrouw natuurlijk dat jouw wijn de beste is. Met zo’n wijnschenker optimaliseer je de smaak en het aroma van de wijn in de tuit, met als resultaat een wijn die smaakt als nooit tevoren! Zuurstof helpt hierbij een handje. We kennen ook allemaal die klotsende geluiden als je een bel inschenkt. Laat meneer vignon daar de oplossing voor hebben. Inschenken met een glimlach zonder zelfs maar met trillende handen en de adem inhoudend te kijken naar het resultaat.

Tip: zet een karafje met water op tafel, mocht je toch uitschieten met je schenker. Zo los je een morspartij op een elegante manier op.

Inschenken met klasse

De meeste wijnschenkers zijn gemaakt van neutrale kleuren. Het is echter helemaal van nu om te kiezen voor een opvallend kleurtje. Optimaal mixen en matchen doe je door eenzelfde kleur wijnschenker te nemen als de kleur van je fles wijn. Woonaccessoires en wijnaccessoires, wat is dan het verschil? Zo’n vintage wijnschenker geeft jou de uitstraling van een professional. Waarom zou je het item alleen gebruiken voor wijn? Plaats hem ook eens op een ander likeurtje. Als je van jezelf weet dat je een ramp bent met inschenken, dan is de wijnschenker absoluut iets voor jou!