Wijnstop

Wijnstop

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWijnstop

De zoete smaak van wijn, het tintelende gevoel op je tong, wie kent het niet? Wijn is een godendrank en werd al in de vroege jaren al als bijzonder smaakvol beschouwd. En daar plukken we nu, vele jaren later, de vruchten van. Letterlijk, want we kopen natuurlijk en fles in de supermarkt, maar druiven spelen hierin de hoofdrol. Trek je dan zo’n lekkere fles wijn open, is het vaak zo dat je niet de hele fles achterover slaat. Van wijn moet je genieten, met mate. Helaas merk je maar al te vaak dat je wijn niet meer zo smaakvol is na een paar dagen in de koelkast. Het oxidatieproces stoppen, dat doe je met een wijnstop.

Je kunt veel langer genieten van je wijn als je deze goed afschermt. De meesten proberen fanatiek de kurk weer terug in de fles te proppen, zonder succes. Een wijnstop is dan ideaal. Een simpel ogend ding, maar een ware hersluiter. Zorg er wel voor dat je alle lucht uit de fles haalt met een vacuümstop. Je kunt je fles wijn dan tot wel tien dagen bewaren.

Tip: Je kunt een wijnstop natuurlijk voor je favoriete rode of witte wijn gebruiken, maar ook port of LBV scherm je goed af van de buitenwereld.

Een persoonlijk tintje

Glitter en glamour, kom maar op! Gooi die saaie wijnaccessoires maar meteen aan de kant en maak plaats voor een opvallend exemplaar. De wijnstop is niet meer te stoppen. Hallo, siliconen wijnstop en tot nooit meer ziens, bewaarde kurk. Wel eens gehoord van stijlvol bewaren? De wijnstop is dan in de eerste plaats lekker functioneel, maar ho! Een wijnstop heeft meer in zijn mars. De leukste trends zie je voorbijkomen:

  • Adellijke hoogheid: Een zilveren flessenstop met de elegantie van een persoon van adel. De wijnstop is versierd met kleine miniatuurtjes. Een brocant stukje art!
  • Een ware kleurenexplosie: Vrolijk gekleurde accessoires die wel raad weten met jouw rode of witte wijn. Deze grappige stopjes zijn gevormd in allerlei figuren. Klein snorretjes, liefdevolle hartjes en blije bloemen die je toelachen.
  • Kitsch in aantocht! Voor de echte fan van glitter en glamour is er natuurlijk de wijnstop met diamanten en glitters. Zodra je de wijnfles buiten in het zonnetje zet, worden je ogen verblind door de weerkaatsing van de stop. Need we say more?

Of je nu thuis aan de slag gaat en je wijn als een ware kenner presenteert, of aan het werk bent en wel wat gemak kunt gebruiken: de wijnstop staat voor je klaar!