Wit bureau

Wit bureau

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWit bureau

Rustig werken, lezen of met je hobby bezig zijn: aan een bureau heb je genoeg ruimte en zit je altijd goed. Met een wit bureau heb je een stijlvol en classy meubelstuk in huis. Of je een wit bureau nu in je studeerkamer, woonkamer of slaapkamer zet, een wit bureau is naast een handige werkplek ook een mooie tafel om gewoon aan te zitten.

Een wit bureau past bij elk interieur. Of je nu houdt van strak design of een landelijke woonstijl hebt, wit is klassiek, tijdloos en je kunt er eindeloos mee combineren. Je kunt een kleurrijke kamer neutraliseren met een wit bureau of een strakke inrichting creëren door het witte bureau te passen bij de rest van je woonaccessoires.

Materialen combineren

Bij een wit bureau denk je in eerste instantie misschien aan hout. Een houten bureau is stevig, groot en gaat lang mee. Bij moderne bureaus worden tegenwoordig echter ook andere materialen gebruikt. Vooral een combinatie van verschillende materialen is populair. Denk bijvoorbeeld aan een wit bureau met houten werkblad en metalen poten. De combinatie van hout en metaal of staal is erg mooi en geeft een rustige uitstraling. Ook glas is een goed materiaal om bureaus mee vorm te geven. Een bureau met een bureaublad van glas en witte poten is perfect voor een professioneel office met industriële inrichting.

Aan de slag met een wit bureau

Met een wit bureau kun je zo veel combineren als je maar wilt. Ga je voor een landelijke look? Dan zit je altijd goed met een grof houten bureau met grote, klassieke poten. Ben je meer op zoek naar industrieel of design? Dan is de Scandinavische woonstijl misschien wel iets voor jou. Met dit lijstje tips weet je precies waar je op moet letten:

  • Als je een wit bureau gaat kopen, is het natuurlijk belangrijk dat je er gemakkelijk aan kunt zitten. Let er daarom op of het bureau hoog genoeg is voor jouw lengte. Een te laag blad geeft een ongemakkelijke houding en dat kan leiden tot vervelende rugklachten!
  • Wil je naast werkruimte ook genoeg opslagruimte hebben, koop dan een bureau met ingebouwde lades. Op die manier heb je je belangrijke documenten altijd bij de hand!
  • Heb je het liefst een wit bureau van hout, maar kun je dat nergens vinden? Een houten bureau in een andere kleur kun je glad schuren en daarna verven in glanzend wit. Je eigen witte bureau is dan snel de echte eyecatcher van het huis!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.