Wit tapijt

Wit tapijt

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWit tapijt

Haal wit in huis om te kunnen gaan genieten van een magisch mooi landschap.. Leg hiervoor de basis met een wit tapijt. Wit werkt verhelderend en werpt een heel nieuw licht op jouw interieur. Verfrissend en sfeervol: precies waar je naar op zoek was!

Wees niet bang voor wit, vuil en vlekken, ga er gewoon mee aan de slag en kies je eigen kleurschakering. Er zijn vele soorten wit, ook voor op de vloer. Gebruik een wit tapijt als gemakkelijke make over voor welke ruimte jij maar wilt!

Welk wit tapijt kies jij?

Hoe wit je jouw tapijt wilt hebben, bepaal je zelf: ga je voor een spierwit of iets meer richting beige? Of wil je het wit op een vloerkleed niet effen, maar zie je liever een patroon om het stralende wit een beetje mee te onderbreken?

Het effect van wit voor een tapijt, is ook afhankelijk van:

  • Het materiaal waar een vloerkleed van is gemaakt: katoen is zo anders dan wol! En riet of leer al helemaal..
  • De manier waarop een tapijt is geweven: grof gebreid geeft een heel andere sfeer dan een laagpolig, handgetuft tapijt.
  • Een hoogpolig vloerkleed geeft met zijn langere witte haren een speelser effect dan een laagpolig wit tapijt.
  • En een groot tapijt is opvallender en geeft meer effect dan een klein vloerkleed.

Wat de keuze voor een bepaald wit tapijt in huis doet..

Hoe sprookjesachtig wit wil jij het hebben in huis? Voldoet een enkel wit tapijt in een verder redelijk gekleurd huis, of zie jij jezelf de inrichting rond een wit tapijt aanpassen en maak je het tot een magisch sneeuwlandschap?

Een paar soorten vloerkleden op een rij:

  • Wat een groot, hoogpolig stralend effen wit tapijt doet? Hiermee geef je alles wat het tapijt omringt aan kleur een podium. Door het contrasterende effect komen gekleurde meubels en accessoires extra naar voren. Een prachtige mix and match en een gemakkelijke manier om je bestaande inrichting nieuw leven in te blazen.
  • Een grof gebreid tapijt in een net iets grijzig wit is door zijn grove structuur en kleur meer huislijk en warm dan een spierwit, glad vloerkleed.
  • Kies een patroon in een wit tapijt als je bang bent voor vlekken en vuil. Een sierlijk patroon van cirkels of bloemmotieven leidt op een prachtige manier af.

Wat doe jij met een wit tapijt?

Heb je eenmaal een wit tapijt in huis liggen, dan zul je zien dat je geïnspireerd raakt om ermee aan de slag te gaan.

De vloer onder het tapijt

Leg je een wit tapijt in huis, dan komt de vloer eronder extra duidelijk naar voren. Een donkere, houten vloer zal prachtig combineren en contrasteren, terwijl een witte ondergrond voor een wit tapijt het effect van magisch wit extra versterkt. Wat kies jij?

De accessoires en meubels

Wil je jouw magische plaatje compleet hebben, kies dan naast een wit tapijt op een witte vloer, voor wit erom heen! Een lichte bank voorzien van zachte, witte kussens en een licht plaid maken samen met transparante, glazen vazen op de vloer voorzien van bloesemtakken een winters wonderlandschap.

Laat je verder op deze manier inspireren bij Westwing, de eerste online webshop van Nederland. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! In het online magazine vind je decoratie tips en ideeen om bijvoorbeeld met verschillende vloerkleden aan de slag te kunnen. Een bestelling is gemakkelijk gedaan en van een wit tapijt ben je nog maar één klik verwijderd!