Delen

Ben je van plan om een huis te gaan kopen? Of toevallig aan het verbouwen en ben je op zoek naar wooninspiratie? Dan kan een witte badkamer weleens jouw nieuwe droom badkamer worden. Zie je het al voor je? Lekker genieten in een warm bad met allerlei witte accenten om je heen? Wat zal jij tot rust komen! Hier vind je inspiratie om een fantastische witte badkamer te creëren.

Een witte badkamer zorgt voor een ontspannen, rustige en ruimtelijke uitstraling. Hou jij ervan om even een momentje voor jezelf te pakken in de badkamer en heerlijk tot rust te komen? Of is je badkamer klein en wil je het iets meer ruimte laten uitstralen? Kies dan voor een witte badkamer!

Begin de dag fris in een witte badkamer

Witte-badkamer-collage-handdoeken-lichte-kleuren

Inspiratie voor een stijlvolle witte badkamer: verschillende stijlen

Er zijn verschillende manieren om je witte badkamer in te richten. Zo kun je bijvoorbeeld witte tegels of grindvloeren aanleggen. Dit zorgt voor een wat moderner design. Ook kun je gaan voor een witgeverfde houten vloer, wat zorgt voor een landelijke of romantische badkamer. Vind uit wat het beste binnen de stijl van je woning past!

Een badkamer leent zich natuurlijk voor ontzettend veel stijlen. In een klassieke badkamer vind je gauw een losstaand bad en mooie tegels. Elementen die een badkamer in zo´n stijl maken zijn romantische spiegels en houten badkamermeubels in een brocante stijl. Als je veel tijd doorbrengt in je badkamer en geregeld in bad gaat, kun je ook kaarsen neerzetten om een extra romantische touch te geven. Deze badkamers gedijen goed bij warmere tinten wit. Wees niet bang om meerdere kleuren wit te combineren.

witte badkamer romantische stijl spiegel zilver

Daar waar een badkamer in een landelijke stijl vaak warme tinten bevat, zijn de kleuren van modernere badkamers vaak harder. Een minimalistische en strakke inrichting is zeker trending als het gaat om witte badkamers. Wat het vaak goed doet in deze stijl zijn kleinere zwarte accessoires, zoals een tandenborstelhouder of een toiletborstel.

De wat klassiekere stijlen kunnen natuurlijk ook gecombineerd worden. Denk aan een strakke inrichting, maar met klassiek tegelwerk, bijvoorbeeld zwart-witte tegels. Of hoogglans meubels, met een klassiek en romantisch bad. Hiervoor geldt ook, wees niet bang om stijlen te combineren. Het geeft vaak juist interessante en smaakvolle combinaties.

Snelle upgrades: accessoires en kleurgebruik

Je kunt er voor kiezen om alles wit te maken, dus zowel de vloer en de wanden, als het gehele interieur van de badkamer. Ben je hier niet zo van, of op zoek naar een iets minder rigoureuze verandering om het simpel te houden? Een snelle make-over is zo gedaan! Je kunt bijvoorbeeld denken om bepaalde kleuren toe te voegen aan je badkamer. Dit gaat natuurlijk super makkelijk omdat er talloze kleuropties zijn die goed passen bij wit. Ook aan de slag te gaan met leuke accessoires kan ontzettend goed werken. Voor een kleine upgrade kun je er aan denken om hiermee te gaan spelen!

witte badkamer bloemetje zeeppompje marmeren look

 

Heb je even geen inspiratie? Of vind je het fijn om een aantal voorbeelden te zien alvorens je besluit hoe je witte badkamer eruit moet komen te zien? Hier vind je enkele tips voor het inrichten van je witte badkamer!

  • Je kunt er voor kiezen om wat te spelen met verschillende tinten wit of wat afwisseling te creëren. Dit kan heel erg mooi uitpakken maar vereist wel een kritische blik, aangezien de kleuren ook met elkaar kunnen gaan vloeken. De warmere tinten wit kunnen goed bij elkaar, maar zorg dat je niet teveel naar een blauwe ondertoon gaat neigen. Zo blijft het juist ontzettend smaakvol.
  • Het is ook een mogelijkheid om je badkamer als basis een witte kleur te geven, maar de rest van je badkamer te voorzien van andere kleuren. Een mooie combinatie met wit is zwart, maar ook paars en rood zullen niet misstaan in je badkamer. Denk aan een zwarte vloer bijvoorbeeld. Ook accessoires als handdoeken kunnen het aangezicht veel goeds doen!
  • Handdoeken in een lila, lavendel tint kunnen ontzettend mooi staan bij een overheersend witte badkamer. Experimenteer zelf met de verschillende opties! Andere manieren om een aantal paarse kleurtinten terug te laten komen in je badkamer zijn paarse wasbakken en kastjes in je badkamer. De witte badkamer versterkt de paarse accenten wat zorgt voor een mooi effect.
  • Geen paarsfan? Laat dan groen terugkomen in je badkamer! Bij een geheel witte badkamer is het mogelijk om een aantal bloemetjes en planten te plaatsen, die weer leuk matchen bij groene handdoeken en een groene badmat.
  • Degenen die het grondiger aan willen pakken kunnen er ook aan denken om bij een geheel witte badkamer een bruine kast waarin je bijvoorbeeld toiletspulletjes en handdoeken kunt opbergen. Dit geeft een mooie combinatie van kleuren en geeft je badkamer een landelijke uitstraling. Met slechts een enkel donker meubel zal je badkamer er nog steeds ontzettend fris en licht uitzien. Vind je dit toch te heftig? Ga dan voor een open kast van licht hout, voor een luchtig en fris effect!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

De sales begint vandaag

Aankomende sales