Witte boekenkast

Witte boekenkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte boekenkast

Verslind jij het ene na het andere boek en zoek je iets waar je al je boeken netjes in kan opbergen? Dan is een witte boekenkast misschien wel iets voor jou. De witte boekenkast is geschikt voor het plaatsen boeken, maar je kunt er ook dvd’s, cd’s en tal van andere dingen in kwijt.

Boekenkasten geven een intelligente uitstraling aan je interieur en kunnen zowel in de slaapkamer als in de woonkamer geplaatst worden. Vaak wordt de witte boekenkast in de huiskamer geplaatst omdat het zo’n mooi gezicht geeft aan het interieur. Het is zonde als de boekenkast aan het zicht ontsnapt en alle boeken met zich meeneemt naar de slaapkamer bijvoorbeeld. Meer weten over deze witte boekenkast? Lees dan snel verder.

Mogelijkheden met de witte boekenkast

Een witte boekenkast biedt tal van opties en mogelijkheden voor in je huiskamer. De kleur wit geeft een transparante en ruime sfeer aan de woonkamer en laat veel licht toe. De meeste wanden zijn wit van kleur waardoor er tevens een mooie kleurcombinatie ontstaat tussen de kast en de wanden. Als je de kast wat meer naar de voorgrond wilt brengen, kun je kiezen voor een boekenkast in hoogglans wit.

Een witte boekenkast is al snel het paradepaartje onder het meubilair. Deze kast is meestal de meest prominente en grote kast in je woonkamer. Maak hier gebruik van! De boekenkast excelleert in zijn hoogte, dus kan het mooi zijn om er wat lagere kasten omheen te plaatsen. Het geeft een mooi effect als de overige kasten ook wit van kleur zijn. Hang nog een trendy wit gordijn op en je interieur timmert al een heel eind aan de weg.

Hoe richt ik mijn boekenkast in?

Je hebt een boekenkast in je woning staan, maar hebt geen idee hoe je het gaat inrichten. Erg leuk hoor, zo’n witte boekenkast, maar je boekenkast komt nog veel beter tot recht als er boeken instaan. Als deze boeken dan ook nog eens op een leuke manier in de kast geplaatst zijn, is het helemaal mooi meegenomen. Hieronder volgen enkele tips:

  • Sorteer je boeken op schrijver. Niet erg origineel, wel erg overzichtelijk.
  • Sorteer je boeken op serie. Dit wijkt niet heel erg veel van het sorteren op schrijver af, maar toont wel wat kleine verschillen en is wederom erg overzichtelijk.
  • Sorteer je boeken op uitgeverij. Zorgt voor een wat rommeliger look maar kan voor jezelf weer erg overzichtelijk zijn omdat je favoriete uitgeverijen op een rijtje staan.
  • Sorteer je boeken op kleur. Dit geeft natuurlijk een erg mooi gezicht aan je witte boekenkast. Het kan alleen wel wat rommelig voor jezelf worden.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.