Witte borden

Witte borden

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte borden

Lekker eten wordt geserveerd op mooie borden. Witte borden zijn basic, maar passen bij ieder gerecht. Een tafel gedekt met wit servies geeft meteen een nette en ietwat luxe uitstraling. Daarnaast kun je een tafel met witte borden aankleden met alle soorten decoratie. Wit past namelijk overal bij!

Mooi servies maakt een etentje feestelijker. Witte borden zijn van alle tijden, maar er bestaan ook wel veel trends op het gebied van het soort materiaal. Emaillen borden zijn terug van weggeweest en ook ambachtelijk aardewerk maakt een comeback. Daarnaast is duurzaamheid steeds belangrijker en is er ook veel aandacht voor recyclebare plastic borden. Of je nu grote, diepe pastaborden zoekt of ontbijtbordjes met een kleinere diameter; witte borden zijn altijd een goed idee.

Witte borden eten lekkerder!

Het klinkt misschien gek, maar onderzoek heeft uitgewezen dat de kleur van je bord van invloed is op de smaak van je eten. Het lekkerste eet je van een wit bord, mogelijk omdat de kleur van het eten het beste tot zijn recht komt op een wit bord en omdat witte borden het meest hygiënisch ogen.

Variatie in kleur is belangrijk bij eten en kleuren zijn het beste te onderscheiden op een wit bord.

DIY: 5x bord versieren

Heb je witte borden, maar wil je er een vrolijke touch aan geven? Versier je servies! Dat kan op de volgende manieren:

  • De makkelijkste en snelste manier om je servies te pimpen, is met speciale serviesstickers. Helaas zijn deze vaak niet vaatwasbestendig.
  • Behalve met stickers, kun je witte borden ook opleuken met porseleinstiften. Teken stippen, strepen of bloemetjes en ze zien er meteen een stuk gezelliger uit.
  • Ga aan de slag met porseleinverf. Hiermee kun je stempelen en schilderen met een penseel. Wedden dat jij vanaf nu alleen nog maar van prachtige borden eet?

Aan de muur

Borden zijn niet alleen om van te eten. Ze zijn ook erg leuk als versiering aan de muur! Ga op zoek naar witte borden met een goud randje, met reliëf, leuke teksten of mooie schilderingen. De perfecte oplossing voor een kale witte muur!

Wist je dat…

  • de grootte van een bord bepaalt hoeveel je eet? Als je kleine borden gebruikt, eet je minder. De vorm van borden heeft geen invloed op de smaak van het eten of hoeveel je eet.
  • Grieken hun vieze witte borden vroeger na het eten kapot gooiden? Hiermee zouden boze geesten worden verjaagd. Nu is dit oude ritueel verboden, omdat de rondvliegende splinters gevaarlijk zouden zijn.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.