Witte buffetkast

Witte buffetkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte buffetkast

In iedere woonkamer staan volop kasten die boeken herbergen, fotolijsten een ondergrond bieden en ook talloze decoraties een plekje in de woning geven. Toch is er één kast die net even wat meer biedt en stiekem een feestelijk tintje brengt: de buffetkast. Een kast die doorgaans bestaat uit twee delen, waarbij de deurtjes of lades de ideale opbergruimte zijn en het glazen deel ruimte biedt aan pronkstukken. Ga je voor fris, schoon en ruimtelijk, dan is een witte buffetkast ideaal.

Een witte buffetkast met een white wash oogt vintage en robuust, terwijl een hoogglans buffetkast in het wit een moderne touch geeft aan je interieur. Daarbij kun je ook tinten wit veel variëren. Zo is een spierwitte buffetkast erg mooi in een strakke woning en zorgt een gebroken witte buffetkast voor een warme gloed in de kamer.

Lekker functioneel

Een witte buffetkast is vaak het middelpunt in je keuken of de woonkamer. Heb je een mooie, grote eetkamer, dan mag een buffetkast zeker niet ontbreken om wat meer sfeer te creëren. Deze kasten zijn heerlijk functioneel en hebben stiekem een dubbele functie. Zo kun je niet alleen je rommel goed kwijt achter de dichte lades of deurtjes, maar stal je net zo goed je mooiste servies achter het glas.

Een witte buffetkast stylen

Witte buffetkasten kunnen breed of dun zijn, laag of hoog. De vele varianten zorgen ervoor dat een witte buffetkast tussen wat keukenkastjes geplaatst kan worden, maar ook in het midden van een brede wand goed staat. Buffetkasten in het wit zijn natuurlijk erg trendy van zichzelf, maar kunnen met de juiste tips erg leuk opgefleurd worden.

  • Buffetkasten in het wit staan erg mooi bij meubels in het wit. Ga voor een tv-meubel met eenzelfde kleur of spring juist uit de ban door teak houten tinten en donkere items aan te brengen in een wit interieur.
  • Heb je een buffetkast op zolder staan, dan kun je de kinderen eens aan het werk zetten. Geef een bak met verf en een paar kwasten en tover een witte kast om tot een Picasso kunstwerk waar de kids trots op zullen zijn.
  • Niet alleen in de woon- of eetkamer staat een witte buffetkast mooi als pronkstuk, ook op andere plekken en in andere ruimtes kan het een ware eyecatcher zijn. Je kunt een witte buffetkast als winkelkast gebruiken om daar sieraden in te stallen of bijzondere stukken in op te bergen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.