Witte Chesterfield bank

Witte Chesterfield bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte Chesterfield bank

Hoe je retro meubelen een moderne uitstraling geeft? Door bijvoorbeeld een witte Chesterfield bank in je interieur neer zetten. De Chesterfield bank gaat al een flinke tijd mee. Zo’n witte Chesterfield bank is dan wel zo fijn als je van een lichte kamer houdt of wanneer je niet alle ruimte van de wereld hebt in je huis.

Ben je nog niet bekend met de stijl die Chesterfield heet, maar ben je wel nieuwsgierig? Lees hier meer over de Chesterfield bank en nog specifieker waarom een witte Chesterfield bank misschien wel het meubelstuk is wat er nog in jouw woonkamer mist. Wie kan er nou een mooi wit interieur weerstaan met een witte Chesterfield bank?

Wat is Chesterfield

Een witte Chesterfield bank is te herkennen aan een ruitenpatroon dat zowel in de arm- als rugleuningen terugkomt. Ze capitonneren de stof of het leer waardoor allemaal geruite kussentjes ontstaan. Van origine werden ze enkel met een leren bekleding gemaakt, maar tegenwoordig kun je ze ook met stoffen bekleding krijgen. De voordelen van leer zijn dat het makkelijk schoon te houden is en dat het ook nog eens heel lang mee kan gaan, mits je het goed onderhoudt. Dit geldt dus ook voor een witte leren Chesterfield bank.

De meest bekende Chesterfield bank is de bruin gekleurde Chesterfield bank. Wit is een kleur van de laatste jaren, maar wordt wel steeds populairder. Het is maar net van welke kleur je houdt. Een bruine, bordeaux, zwarte of witte Chesterfield bank, het kan allemaal. Vooral voor kleine ruimtes is een Chesterfield bank met wit een goede keus, omdat het de ruimte groter laat ogen. Dat is niet de enige reden om voor een wit interieur te kiezen:

  • Het straalt rust uit,
  • Geeft de ruimte stijl,
  • Kan met gebruik van een paar woonaccessoires al de gewenste stijl uitdragen,
  • Weerkaatst licht.

Verschillende witte Chesterfield banken

De ene witte Chesterfield bank is de andere nog niet. Je kunt natuurlijk kiezen voor een 2-zits-, 3-zitsbank of zelfs een hoekbank. Naast allerlei verschillende modellen banken met een Chesterfield patroon zijn er ook stoelen of fauteuils met een Chesterfield wit leren bekleding. Voor in de slaapkamer heb je zelfs hoofdborden in Chesterfield stijl. Het voordeel van de kleur wit is ook nog eens dat het met vrijwel iedere andere kleur te combineren is. Wel zo fijn als een compleet wit interieur je net iets teveel van het goede is.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen