Witte gordijnen

Witte gordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte gordijnen

Ben je al een tijdje op zoek naar de perfecte gordijnen voor in de slaapkamer? Dit kan een lastige klus zijn. Gordijnen bepalen de sfeer in de ruimte.

Wil je opvallende raambekleding of juist gordijnen die in elk interieur passen? Heb je wel eens aan witte gordijnen gedacht? Met witte raambekleding voor het raam creëer je een rustige sfeer in de kamer. Precies wat je in de slaapkamer nodig hebt!

Waarom witte gordijnen?

Zit je erover na te denken om nieuwe gordijnen voor het raam te hangen? Ga dan voor witte gordijnen. Wit zorgt voor een serene rust in de kamer. Dat niet alleen. Witte gordijnen passen in elke woonstijl. Of je nu een industrieel, landelijk of klassiek interieur hebt. Witte raambekleding past daar zonder twijfel bij!

Wil je spierwitte, gebroken wit of crème kleurige gordijnen in huis hebben hangen? Aan jou de keuze! Met spierwitte gordijnen voor het raam ziet de kamer er een stuk lichter uit dan als je gordijnen in crème kleur voor de ramen hangt. Toch creëer je met gordijnen in gebroken wit voor een zachtere look in de slaapkamer.

Soorten witte gordijnen

Met prachtige witte gordijnen in de huis-, slaapkamer of keuken creëer je een fijne ambiance in huis. Maar…wat voor soort gordijnen komen in huis hangen? Ga je voor:

  • Rolgordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Vitrages

Wil je witte gordijnen gebruiken als vitrage voor het raam? Dat kan! Met een doorzichtige stof voor het raam heb jij geen last meer van glurende buren, maar kun jij wel nog naar buiten kijken. Ook laten witte vitrages daglicht door. Zo zit jij overdag niet in het donker.

Qua materiaal heb je de keuze uit witte gordijnen van katoen, linnen en zijden. Niet alleen de kleur bepaalt de sfeer in de kamer, maar ook het materiaal. In een landelijk interieur zijn witte gordijnen van linnen een goed idee. Met industriële meubels staan witte gordijnen van katoen er perfect bij. En met een glamour interieur zijn gordijnen van glanzende stoffen de perfecte match!

Onderhoud witte gordijnen

Als je eenmaal witte gordijnen in huis hebt hangen, heb je de kans dat je witte gordijnen na een tijdje een gelige kleur krijgen. Hoe krijg de gordijnen weer sprankelend wit? Heel simpel. Vul een emmer, wasbak of bad vol met warm water. Voeg daarbij een twee dopjes bleek toe en laat de gordijnen één uur in weken. Spoel vervolgens de gordijnen goed uit met water. En voilà, de gordijnen zijn weer spierwit!

En, welke witte gordijnen komen in jouw interieur te hangen?