Witte kasten

Witte kasten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte kasten

Wit is geen kleur? Jawel, wit is misschien zelfs wel de meest geweldige kleur als het om meubels gaat! Vooral in een kamer met een leuke gekleurde wand en een houten of stenen vloer staat een kast in wit fantastisch. Door de witte kleur springt de witte kast in het oog, terwijl de ruimte niet vol lijkt en juist meer ruimtelijk oogt. In kleinere ruimtes doen witte kasten het dus sowieso goed.

Veel woonmagazines staan dan ook vol met witte kasten: witte kledingkasten, buffetkasten, boekenkasten, tv-kasten en die geweldige, gezellige kruidenierskasten. Leer hoe jij jouw interieur en woonkamer een frisse, moderne uitstraling geeft met één of meerdere witte kasten. En gebruik de tips om witte kasten een unieke look te geven.

Fris & modern

Kasten in het wit geven eigenlijk meteen al een frisse en moderne look aan je woonkamer. Wil je dat jouw witte kasten nog meer in het oog springen en je huis nog frisser en hipper maken? Volg dan deze tips:

  • Geef de muur achter jouw witte kasten een kleurtje. Al is het maar een lichte kleur, zoals zand of lichtblauw: de kleur zorgt ervoor dat jouw kast een blikvanger wordt terwijl het de ruimte tegelijkertijd ruimtelijk laat lijken.
  • Richt jouw witte kasten netjes in. Heb je een boekenkast? Sorteer je boeken dan op maat: de grotere boeken onderin en de kleinere, dunnere boeken meer bovenin. Ook kasten met glazen deurtjes zien er het meest fris uit als ze netjes ingericht zijn. Prop je witte kasten nooit vol met als je serviesgoed, maar maak er een soort etalage van. En kies voor woonaccessoires die terugkomen in de rest van je woonkamer voor een mooi geheel.
  • Heb je witte kasten, maar wil jij jouw muren toch wit houden? Dan kun je de kast vanbinnen een licht kleurtje geven. Of geef er een hippe look aan door de scharnieren en handvaten donker te maken. Zo wordt jouw kast alsnog een blikvanger. De binnenkant van je kast verven is trouwens ook erg leuk bij open kasten met vakjes of boekenkasten. Het zorgt hoe dan ook voor meer dimensie in jouw interieur!

Unieke look bij witte kasten

Vooral bij een kast in hoogglans wit is het belangrijk om toch een unieke look aan de kast te geven. Dit doe je bijvoorbeeld door de knoppen of hendels te vervangen, of door unieke woonaccessoires erop te zetten of erboven te hangen. Kies het liefst voor grote, opvallende eyecatchers!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.