Witte klok

Witte klok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte klok

Wit is zo’n kleur waar je eigenlijk altijd wel veilig mee zit. Het combineert met vrijwel alles en je hoeft er niet lang over na te denken. Toch is wit niet een kleur waar we altijd even snel voor kiezen. Denk aan witte meubels in combinatie met kinderen. Iedere moeder zou meteen met de handen in het haar zitten als je witte meubels in haar woonkamer neerzet. Dat is met een witte klok wel anders.

Gelukkig kun je ook met andere accessoires werken die wit zijn. Denk bijvoorbeeld aan een witte klok. Deze zijn voor ieder mogelijk denkbare stijl wel te krijgen. Nieuwsgierig naar wat een witte klok met jouw interieur zou kunnen doen? Doe jezelf geen tijd tekort en lees snel verder.

Een witte klok voor ieder interieur

Wanneer je een muur in je huis een knallende of juist donkere kleur hebt geverfd, past een witte wandklok hier juist extra mooi bij, omdat hij goed naar voren komt en het gekleurde oppervlakte breekt. Witte klokken zijn er natuurlijk in verschillende stijlen en vormen en passen met de juiste combinatie van kleuren en andere accessoires in vrijwel ieder interieur. Een aantal voorbeelden van witte klokken zijn:

  • Witte klok landelijk
  • Witte klok design
  • Witte staande klok
  • Witte klok vierkant

Het voordeel van de kleur wit is dat het rust en stijl uitstraalt en een combinatie met meerdere witte meubelen, muren en/of accessoires, de ruimte optisch groter maakt. Dit omdat het daglicht en kunstmatig licht weerkaatsen op de kleur wit. Dit wordt bijvoorbeeld ook in een hotel gedaan wanneer de kamer erg klein is.

Creatief met tijd

Heb je een oude koekoeksklok of een antieke staande klok die je heel mooi vindt, maar die eigenlijk niet zo goed bij de rest van je interieur past? Maak er dan een witte klok van. Dit kun je doen door de buitenkant wit te spuiten of te verven. Zo maak je van een antieke klok ineens een mooie design klok in het wit.

Heb je kinderen die net leren klokkijken? Dan is een witte klok misschien ook wel een heel goed idee. Koop een houten of plastic witte klok en een stel watervaste stiften. Zorg ervoor dat de klok groot genoeg is om kleine tekeningetjes op te maken. Ga samen met ze aan tafel zitten en neem cijfer voor cijfer de klok door. Laat ze voor ieder cijfer een bijpassende tekening verzinnen en deze erop tekenen. Tussendoor kun je spelenderwijs al een beetje met ze oefenen. Time flies when you’re having fun!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.