Witte kroonluchter

Witte kroonluchter

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte kroonluchter

Je hebt sierpaarden en je hebt werkpaarden, maar een kroonluchter is het allebei. Deze lamp brengt licht in het donker, maar staat vooral bekend om zijn fysieke kenmerken. Want een witte kroonluchter is niet zomaar een lamp. Het is een waar pronkstuk. Het zijn de puntjes op de i en de kers op de taart voor in je woonkamer.

Deze lamp met veel versieringen en mooie prisma’s laat je kamer op een speciale manier verlichten. Kroonluchters waren vroeger erg populaire lampen, die vooral geassocieerd werden met luxe en rijkdom. Hing er een kroonluchter bij mensen aan het plafond? Dan wist je dat ze het goed hadden. Tegenwoordig zijn ze op veel meer plekken te vinden en de elegantie van deze kroonluchter is nog steeds aanwezig.

Geef je woonkamer een charmant karakter

Een witte kroonluchter bepaalt meteen de uitstraling van je woonkamer. Je kunt er gewoon niet omheen. Je woonkamer krijgt een luxe en charmante sfeer door de elegantie van de witte kroonluchter. Door de verscheidenheid aan kleuren en designs is er voor ieder interieur een bijpassende kroonluchter te vinden. Een kroonluchter geeft een hele chique en aparte verlichting aan de woonkamer die voor een geweldig sfeereffect kan zorgen.

Tip:

Plaats ook enkele ondersteunende lampen in de woonkamer zodat je niet alleen afhankelijk bent van de kroonluchter.
Heb je een moderne inrichting? Of juist een meer een klassiek interieur? Of heeft een antieke woonstijl meer je voorkeur? Alles is mogelijk met de witte kroonluchter.

Maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om een kleine witte kroonluchter die bijvoorbeeld in de hal te plaatsen. Witte kroonluchters met een groter formaat komen beter tot hun recht boven een eettafel. Romantisch etentje voor 2? Waarom naar een restaurant gaan als je thuis je eigen witte kroonluchter hebt die een fijne ambiance geeft?

Witte kroonluchter in je slaapkamer

Dat een witte kroonluchter een allrounder is, blijkt wel uit het feit dat hij eigenlijk in elke ruimte van het huis plaatsbaar is. Zo ook op je slaapkamer. De witte kroonluchter geeft een luxe, maar ook lichte en open uitstraling aan je slaapkamer. Dit in combinatie met andere witte slaapkameraccessoires, zoals een wit bed of bijvoorbeeld witte dekens kunnen een mooie combinatie opleveren.

Zelf een kroonluchter maken

Wil jij een originele witte kroonluchter? Hieronder vind je enkele voorbeelden van hoe jij je eigen kroonluchter kan maken.

  • Pak een houten plaatje en hang er een aantal gloeilampen in. Bevestig het houten plaatje met de gloeilampen aan het plafond en je hebt je eigen kroonluchter!
  • Maak een kroonluchter van haken. Pak een aantal grove haken en bevestig ze aan het plafond. De haken hangen naar beneden en je kunt de lampjes aan de haken bevestigen.
  • Bevestig een dik touw aan het plafond en bind aan het uiteinde van het touw een gloeilamp. Doe er een potje overheen en je hebt je eigen kroonluchter van touw.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.