Witte leren bank

Witte leren bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte leren bank

Ben je op zoek naar een eye catcher voor in de woonkamer en wil je graag een modern interieur? Een witte bank heeft zo zijn charme en kan echt in welke kamer dan ook worden geplaatst. Een bank van wit leer heeft een strak design, oogt modern en toch klassiek en kan haast met elk meubelstuk worden gecombineerd. Een witte leren bank is daarnaast ook het perfecte meubilair voor fleurige kussens en zachte plaids.

Banken van wit leer zijn net even wat duurzamer dan witte banken in het stof. Zo geeft een witte leren bank een natuurlijke look aan je interieur en oogt het mooi. Leer heeft de kracht om mooi oud te worden en zit comfortabel. Het is extra sterk door de natuurlijke vezels die in meerdere richtingen wijzen. Een witte leren bank rekt en kreukt door de jaren heen, wat juist zorgt voor zachte en soepele kussens.

Leef je uit met maat en kleur

Witte leren banken heb je in vele maten en kleuren. Zo is een hoekbank ideaal voor grote gezinnen en in kamers met veel ruimte. Heb je liever een paar losse banken, dan kun je een 2-zitsbank bijvoorbeeld combineren met een 3-zitsbank. In de slaapkamer kun je een slaapbank zetten van wit leer om zo extra zitplaatsen te creëren en meteen een extra slaapplek te hebben voor eventuele logees.

Een witte leren bank kun je aanschaffen in maagdelijk wit voor een sneeuwachtig effect, maar ook marmertinten, parelmoer tinten of gebroken wit komen veel voor. Welke kleur je ook kiest, wit is een kleur die nooit verveelt en eigenlijk overal mee te combineren valt.

Een witte leren bank onderhouden

Wit leer is ontzettend stijlvol en geeft een kamer meteen sfeer. Welke kleur wit je ook kiest, het blijft een besmettelijke kleur die het nodige te verduren krijgt. Zo is het algemeen bekend dat spijkergoed en een witte leren bank niet goed samengaan. Een blauwe gloed kan achterblijven op het leer, zeker wanneer het wat warmer is. Toch kun je vlekken en vuil goed verwijderen met de juiste tips.

  • Blauwe vlekken op een witte leren bank verwijder je binnen no time met een mix van water, schoonmaakazijn en zout. Even wrijven, goed droog maken en voilà, je bank is weer als nieuw.
  • Handige snufjes zijn ook babyolie en een oplossing van water met wolwasmiddel. Deze producten halen vlekken en vuil goed weg, maar drogen de bank wel uit. Gebruik een beetje ledervet om je bank weer te voeden.
  • Hardnekkige vlekken op een bank van wit leder verwijder je met pure groene zeep. Vind je dit iets teveel van het goede, dan meng je het met wat water voor een dunnere oplossing.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.