Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte leren eetkamerstoelen

Is jouw eethoek ook toe aan een make-over, maar ben je er nog niet helemaal over uit hoe je de interieurindeling wilt doen? Je kunt het beste kiezen voor een stijlvolle basis die je zo nu en dan een andere uitstraling kunt geven met woonaccessoires. Stijlvol en duurzaam is wat je zoekt. Dan zit je met witte leren eetkamerstoelen zeker goed.

Lekker sfeervol dineren, dat is waar jouw eethoek uiteindelijk voor bedoeld is. De meubels in je zithoek dragen hier sterk aan bij. Met de juiste combinaties van kleuren en materialen zit je hier iedere avond met heel veel plezier op je witte leren eetkamerstoelen. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden met witte leren eetkamerstoelen? Lees dan snel verder.

Het model van witte leren eetkamerstoelen

Een eetkamerstoel komt in vele soorten modellen en de keuze is dan ook enorm. Dat is weer eens wat anders dan een bureaustoel. Beter om eerst even de verschillende mogelijkheden door te nemen voor je jezelf in het bos van witte leren eetkamerstoelen stort. Een aantal vragen die je jezelf al kunt stellen:

  1. Wil je witte leren eetkamerstoelen met of zonder armleuningen?
  2. Uit wat voor soort materiaal moet het onderstel van de stoel bestaan?
  3. Wil je een volledig of gedeeltelijk witte leren bekleding op je stoelen?
  4. Wil je witte leren eetkamerstoelen met een hoge of lage rugleuning?

Wit, wit en nog eens wit

Witte leren eetkamerstoelen kun je in vrijwel ieder interieur wegzetten. Dit heeft uiteraard te maken met het design van de stoelen, maar ook de kleur wit speelt hier een grote rol in. De ene kleur wit is de andere kleur wit nog niet. Zo maak je al snel onderscheid tussen een koele kleur wit en een warme kleur wit. Die ieder weer anders gecombineerd moeten worden. Een paar voorbeelden van verschillende kleuren wit:

  • Reinwit
  • Roomwit
  • Parelwit
  • Donswit
  • Ivoorwit

Hier in Nederland kiezen we bijvoorbeeld graag voor kleuren als roomwit en ivoorwit, omdat dit warme kleuren zijn en zich goed laten combineren met andere warme kleuren als bruin. Het is dan ook niet voor niets dat een paar witte leren eetkamerstoelen erg mooi combineren met een houten bruine tafel.

Wanneer je veel lichtinval hebt, kun je ook kiezen voor een koele kleur wit. Deze kleuren wit laten zich weer goed met kleuren als zwart en grijs combineren. Dit is dan weer erg mooi wanneer je witte leren eetkamerstoelen in een strak interieur weg wilt zetten. Iedereen wil toch wonen in stijl.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.