Witte sidetable

Witte sidetable

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte sidetable

Stel, je zoekt een basis voor in je interieur. Een bepaalde tint dat het palet vormt voor de rest van je huis. Maar wil je nu een gehele make-over? Of ga je beginnen met een klein accent dat je later verder kan doorvoeren?

Met een witte sidetable in je gang, woonkamer of slaapkamer, heb je een neutraal canvas waarop boeken of unieke vondsten goed tot hun recht komen. Wit kan warm, strak, maar ook vintage zijn. Het is een tint dat zal schitteren in je interieur.

Wat straalt je witte sidetable uit?

De kleur wit in je huis straalt frisheid uit, maar kan ook weer heel fel op je afkomen. Kies er daarom voor om met het wit te mixen in tinten. Denk aan roomwit, vanille wit, met grijze of roze accenten. Zo creëer je een warmere look, dat ook in de zomer heel veel rust uitstraalt.

Wist je dit?

Mensen van wie de lievelingskleur wit is, zijn veelal heel perfectionistisch. Maar daarnaast ook ontzettend betrouwbaar. Het is de kleur van zuiverheid en maagdelijkheid. En iemand die in een kakel wit huis woont, houdt van een smetteloze en onschuldige omgeving. Hoewel de tint wit hier juist positieve eigenschappen heeft, staat het in het Midden Oosten voor rouw.

Tip!

Denk je aan wit, dan denk je al snel aan een frisse, zomerse kleur. Maar daarentegen is het ook de kleur van de winter. Dus wil je jouw huis decoreren voor de winterse feestdagen? Wees dan niet bang om ook witte elementen toe te voegen.

Mix & Match met de witte sidetable

Een witte sidetable kan heel mooi in een modern interieur, maar past daarnaast ook weer in een Bohemian woonstijl. Het past zich aan de rest van je huis aan, door zijn verfijnde en frisse look.

  • Voor in een modern interieur kan je de sidetable in een glans wit houden met strakke lijnen. Zorg voor een mooie combinatie met zwarte design elementen en een houten vloer.
  • Daarnaast kan de witte sidetable ook heel mooi in een landelijk interieur passen. Ga voor een verweerde look met sierlijke poten en creëer zo een warme sfeer in de ruimte.
  • Of woon je een Scandinavisch getinte woning? Met mooi zachte kleuren en frisse accenten? Dan kan een witte sidetable ook deze setting verrijken. Hou de basis van het blad wit, maar ga voor licht houten poten. Zo maak je een zachte mix in materialen, die past in de stijl van onze noorderburen.

Met een sidetable in het wit, kan je eigenlijk alle kanten op. Kies een blikvanger met een verhaal, of ga voor een geheel nieuw exemplaar.

DIY: Maak een witte sidetable zelf

Je kan een witte sidetable nieuw kopen, maar je kan er ook voor kiezen om deze zelf te maken. Je kan met meerdere materialen werken, om zo het meubelstuk te creëren dat past bij jouw woonstijl.

  • Maak van een verweerde oude la of een houten kistje, een nieuwe hangende witte sidetable voor in de gang of woonkamer. Gebruik hiervoor stevige schroeven die in het soort muur van jouw woning kan. Laat je hierover goed informeren. En met deze nieuwe sidetable kan je gelijk ook al jouw unieke vondsten tentoonstellen. Functioneel en decoratief tegelijk.
  • Of kies ervoor om een antieke en suite paneel te gebruiken, door deze horizontaal aan een wand te bevestigen. Zorg er dan wel voor dat deze een redelijke richel heeft. Hiermee bied je dan ruimte voor sleutels, maar ook mooie kaarten en spullen die een ereplaats in je huis verdienen.

De mogelijkheden en materialen waarmee je jouw eigen witte sidetable zou kunnen maken, zijn oneindig. Varieer met tinten wit en de afwerking, om zo jouw unieke meubel te creëren. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de witte sidetable op een onderstel te plaatsen. Dit geeft weer meer mogelijkheden tot variatie.

Een witte sidetable past in ieder interieur. Laat je eigen dosis creativiteit erop los of kies voor een mooi nieuw exemplaar en laat het rust uitstralen in je huis.

Meer inspiratie nodig om je interieur een frisse boost te geven? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing! Hierin vind je verrassende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en stijlvol huis te maken.