Witte spiegel

Witte spiegel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte spiegel

Een witte spiegel is een must in ieder huis. Behalve dat een spiegel mooi is als decoratiestuk, kunnen ze ook licht en diepte toevoegen in je huiskamer. Kies voor een witte spiegel, want deze combineert met bijna alle kleuren. Of je nu een blauwe, bruine of grijze muur hebt, je zult zien dat jouw huiskamer ineens een stuk minder saai is met deze spiegel aan de wand. Een witte spiegel past bovendien bij ieder interieur. Strak wit voor in een moderne woonkamer of een witte barok spiegel voor een meer klassieke uitstraling.

Een spiegel stamt al uit de tijd van 3000 jaar voor Christus. Toen was de spiegel vooral een modieus item voor vrouwen. Rijkelijk gedecoreerde handspiegels waren een luxe-item die veel gebruikt werden door vrouwen in de hogere standen. Tegenwoordig is de spiegel vooral een item om je interieur op te fleuren. Witte spiegels zijn leuk in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer, kinderkamer of badkamer zullen ze niet misstaan.

DIY: een unieke witte spiegel

Een simpele witte spiegel vind je in bijna iedere winkel of webshop. Een originele spiegel is wat moeilijker te vinden en ligt vaak boven ons budget. Daarom maak jij jouw unieke spiegel met witte touch gewoon zelf! Alles wat je nodig hebt, is witte eyeliner en een fles witte raamverf. Ga vervolgens op zoek naar mooi, gekke of artistieke vormen. Gebruik je fantasie!

Teken jouw figuur vervolgens met witte eyeliner op het spiegelglas. Als je tevreden bent met het resultaat, trek je de lijnen over met de verf. Wedden dat iedereen jaloers is op jouw zelfgemaakte witte spiegel?

Scandinavisch design

Een witte spiegel doet denken aan Scandinavisch design. Deze moderne interieurstijl is te herkennen aan het gebruik van natuurlijke materialen en het gebruik van witte en lichtgrijze kleuren. Zet een witte spiegel in een steigerhouten kast of combineer hem met andere lichte meubels. Een lichte, strakke woonkamer is trendy, dus met een witte spiegel zit je altijd goed. Zeker white wash spiegels zijn een mooie accessoire voor woon- en slaapkamer. Leuk om te krijgen en om cadeau te doen!

Een witte spiegel langer glanzend houden? Hieronder vind je een aantal handige tips:

  • Om condens op de spiegel te voorkomen, wrijf je je spiegel voor het douchen in met afwasmiddel of scheerschuim.
  • Maak een grote prop van een oude krant en boen de spiegel schoon. Wat zal hij glimmen!
  • Zilverpoets doet wonderen. Wel goed uitwrijven met een droge doek of een stuk keukenrol. Jouw witte spiegel glanst weer als vanouds!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.