Witte tuinbank

Witte tuinbank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte tuinbank

Als het zonnetje schijnt, is er niets fijner dan lekker in de tuin een kop koffie drinken of een boek lezen. Dat kan in een relaxte tuinstoel, maar ook op een mooie tuinbank. In tegenstelling tot een tuinstoel, geeft een tuinbank extra sfeer aan je tuin. Kies voor een karakteristieke bank om een gezellige sfeer te creëren. Dit doe je bijvoorbeeld met een houten bank. Ga voor een witte tuinbank om de zomerse look compleet te maken.

Van hout, metaal, zonder rugleuning, kuipvormig, groen, wit, gelakt: tuinbanken zijn er in veel verschillende varianten. Kies voor een echte design bank of zet een romantisch bankje in Franse stijl onder de rozenstruik in de tuin. Kleed je witte tuinbank gezellig aan met leuke gekleurde kussentjes. Populair zijn grotere loungebanken van steigerhout. Een paar grote kussens erop en jij kunt heerlijk relaxen op jouw witte tuinbank.

Bouwen maar!

Witte tuinbanken zijn bij diverse tuincentra en interieurwinkels te koop. Nog leuker is het natuurlijk om jouw witte tuinbank gewoon zelf te maken. Koop planken hout, plan een zondagmiddag vrij met de kids en maak er een gezellige familieactiviteit van! Drie tips bij het maken van een tuinbank:

  • Welke houtsoort? De keuze van de houtsoort is afhankelijk van het type bank en van jouw smaak. Een loungebank maak je het beste van steigerhout en voor een standaard bank met dunnere latten gebruik je hardhout.
  • Meet de plek op. Zeker als je een kleine tuin hebt, is het verstandig om de witte tuinbank precies op maat te maken.
  • Zoek een bouwtekening. Een tuinbank maak je met een bouwtekening. Een goede tekening kan je een hoop tijd en energie besparen. Bouwtekeningen voor tuinbanken zijn te vinden op internet of verkrijgbaar bij houthandelaren.

Tip:

Ben je niet zo handig? Dan kun je een oude bank ook gewoon wit schilderen. Wel eerst goed opschuren. Verdun de verf een beetje met water om ervoor te zorgen dat de structuur van het hout zichtbaar blijft. In een handomdraai heb jij een witte tuinbank!

Voor buiten én binnen!

Waarom een tuinbank alleen buiten neerzetten? Ook binnen zal een mooie tuinbank niet misstaan en een witte tuinbank past bij bijna ieder interieur. Haal je witte tuinbank in de herfst naar binnen en zet hem in de lente weer buiten. Dan is de bank niet alleen een sfeermaker in huis, maar blijft hij ook mooi.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.