Witte tuinstoelen

Witte tuinstoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte tuinstoelen

Op warme dagen in de zomer is er niks lekkerder dan buiten in de tuin genieten van het weer, een koel drankje of een heerlijke barbecue. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om een goede tuinset te hebben, die plaats kan bieden aan genoeg gasten. Witte tuinstoelen zijn niet alleen klassiek en mooi, maar staan ook prachtig in een tuin waar het gras groen is en de bloemen in bloei staan.

Naast dat witte tuinstoelen de tuin een gezellige en leuke uitstraling geven, hebben ze ook nog een andere functie. Wit weerkaatst zonlicht, dus op echt hete dagen blijven witte tuinstoelen lekker koel. In tegenstelling tot donkere meubelen, kun je op witte tuinstoelen plaatsnemen zonder je huid te verbranden. Dat is in de zomer wel zo fijn, omdat je dan het liefst korte broekjes, rokjes en shirts draagt.

Vakantie in eigen tuin

Met witte tuinstoelen is het ’s zomers net of je op vakantie bent in eigen tuin. Misschien kun je door omstandigheden niet weg of ga je buiten het hoogseizoen op vakantie. Dan is het wel zo fijn als je op warme dagen toch van het mooie weer kunt genieten in je eigen tuin.

Daarbij zijn goede tuinmeubelen ook van belang. Als je na de zomer de tuinstoelen en –tafel gelijk winterklaar maakt, kun je er in het voorjaar weer direct van genieten. Zeker met witte tuinstoelen is het belangrijk ze goed te onderhouden, omdat je op wit elk vlekje en stukje verweer snel ziet.

Witte tuinstoelen onderhouden

Of je nu witte tuinstoelen hebt van hout, plastic of riet, het is belangrijk ze goed te onderhouden als je er zo lang mogelijk van wilt genieten. Met deze tips op een rijtje kun jij elke zomer opnieuw genieten van je witte tuinstoelen:

  • Witte tuinstoelen van hout? Elk jaar een nieuwe schuur- en lakbeurt kan dan geen kwaad. Door de meubelen opnieuw te schuren en lakken, behoud je de kwaliteit en kunnen ze nog jarenlang mee.
  • Hou je de plastic witte tuinstoelen in de winter ook liever buiten? Leg er dan een zeil overheen en zorg dat ze goed zijn afgesloten van weer en wind. Op die manier hoef je in het voorjaar niet eerst de hele set schoon te maken, voordat je erop kunt zitten. Dat scheelt tijd, én je hebt er meer plezier van!
  • Op zoek naar wat meer kleur en gezelligheid? Leg dan leuke, verschillende kussentjes op de witte tuinstoelen. Deze verhogen het zitcomfort, maar staan ook heel mooi in de tuin!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.