Witte vitrinekast

Witte vitrinekast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte vitrinekast

Een vitrinekast is uitermate geschikt om mooie spullen in tentoon te stellen. Een saaie muur krijgt al snel een stijlvol en persoonlijk tintje door de woonaccessoires en de stijl van de vitrinekast op elkaar af te stemmen. De combinatie van glas met wit materiaal (hout, kunststof, staal, hoogglans) staat bovendien mooi in nagenoeg ieder interieur.

Een witte vitrinekast is licht en redelijk neutraal, maar wordt door de afwerking op de kastdeurtjes, de lades, de handgrepen, de pootjes en natuurlijk de inhoud van de vitrinekast al snel een sfeervol meubel voor een landelijke, brocante woonkamer, een trendy, moderne hal of een wat klassieker vertrek.

Een vitrinekast met witte afwerking

Je kunt kiezen voor een standaard glazen vitrinekast. De smalle variant is de hoge vitrinekast. De dubbele glazen vitrinekast is wat breder, heeft glazen schuifdeuren en is uitermate geschikt om grote verzameling spullen in tentoon te stellen zonder dat het massief aandoet of daadwerkelijk veel ruimte inneemt. Deze vitrinekasten zijn vaak afgewerkt met aluminium scharnieren en pootjes, waardoor de vitrinekast al snel een kantoor- of museum uitstraling krijgt. Het is daarom leuk om te kiezen voor een dergelijke kast met mooie witte afwerkingen.

Neutrale witte vitrinekast

Je kunt kiezen voor een gesloten witte vitrinekast met glazen deurtjes en wit hout of hoogglans aan de zij- en achterkant van de kast, of gaan voor de ‘open’ look en alleen een witte afwerking aan de achterkant nemen. Voor een wat speelser effect kun je de ook kiezen voor een witte vitrinekast met lades, deurtjes en raampjes die elkaar per verdieping afwisselen. Kies voor een eenvoudige stijl en laat de woonaccessoires in de kast het werk doen. Een wat simpelere of neutralere witte vitrinekast staat erg mooi met een aantal zwarte spullen, of accessoires in dezelfde kleurtonen. Wil je het meubel juist laten opvallen, dan kun je kiezen voor een glazen vitrinekast op een mooie witte sokkel. Heb je wat meer ruimte, dan is het leuk om je witte vitrinekast te combineren met een servies- of buffetkast in dezelfde stijl.

Een witte vitrinekast zorgt voor..

Een landelijke en brocante sfeer

Binnen een landelijke of koloniale stijl past een witte vitrinekast perfect. Ga voor een wat bredere kast met kastdeurtjes aan de onderkant en raampjes aan de bovenkant. Extra leuk als de kast is afgewerkt met zwarte scharnierplaatjes en rustieke handgrepen, of juist met details van licht hout zoals essen- of grenen of verweerd brocant hout (whitewash). Je kunt dit natuurlijk ook eenvoudig zelf aanbrengen door het witte hout lichtjes op te schuren. Je kunt ook kiezen voor een witte vitrinekast met zwarte smeedijzeren afwerking rondom de raampjes en deurtjes. Dit geeft een wat romantischer karakter. Zet een paar mooie keramieken borden, een rustieke kan en wat rieten manden in het zicht om de uitstraling compleet te maken.

Antieke en klassieke stijl

De antieke witte vitrinekast heeft een wat klassieker karakter. Vaak bestaat de afwerking uit sierlijke ornamenten en wellicht een ‘kuif’ bovenop. Meestal is de klassieke witte vitrinekast een wat massievere wandkast. Ook een slanke hoge witte vitrinekast kan een antiek karakter krijgen door bijvoorbeeld bronzen of metalen handgrepen, sierlijke pootjes en een mooie afwerking. Zet een klassiek theeservies of stijlvolle woonaccessoires met warme, donkere kleuren in het zicht zodat het goed afsteekt met het witte meubel en je oog gaat geheid uit naar de schatten die zich in de kast bevinden.

Trendy, moderne of minimalistische stijl

Een witte vitrinekast past ook goed in een modern interieur. Heel trendy zijn witte hoogglans vitrinekasten. Deze vitrinekasten hebben vaak strakke lijnen en geen zichtbare handgrepen, waardoor het perfect past in een minimalistisch interieur. Het hoogglans oppervlak van de vitrinekast in combinatie met het glas in de deurtjes zorgt ervoor dat dit een echte eyecatcher in huis wordt. Eigentijdse witte vitrinekasten zijn ook verkrijgbaar met trendy led verlichting. Zo kun je je collectie glaswerk eenvoudig in paars of blauw led licht zetten en krijgt je kast een stijlvolle uitstraling.