Witte woonkamer

Witte woonkamer

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWitte woonkamer

Een fris interieur wil iedereen. Heb je een drukke woonkamer, maar kan deze wel wat basic elementen gebruiken? Ga dan voor wit in de vorm van een witte woonkamer. Woonkamers in het wit ogen ruimtelijk en licht, en brengen energie over. Wit is immers een vergrotende kleur, waardoor de ruimte al snel groter lijkt dan dat deze werkelijk is.

Een witte woonkamer oogt heel fris en schoon, maar het nadeel is dat je stof en viezigheid snel ziet. Schoonmaken is dus key! Gelukkig heb je overal handige snufjes om je witte woonkamer ook echt wit te houden. Is de kamer ook echt schoon, dan heb je een mooi plaatje in handen en is het voor bezoek een frisse sensatie om rondgeleid te worden.

witte woonkamer met groene accenten

Kies je eigen kleurtint

Wit heb je in vele kleurtinten. Heb je een kleuradvies voor je interieur nodig, dan kun je eens nadenken over de tinten die er zijn voor een witte woonkamer. Zo staat maagdelijk wit ook wel bekend als spierwit en kan het niet helder genoeg zijn. Ook parelmoer en gebroken wit zijn veel gekozen kleuren voor in de woonkamer. Om één lijn in je woning te trekken, kun je ook de keuken en slaapkamer inrichten met witte accessoires en accenten.
witte woonkamer landelijk ingericht

Wist je dat wit eigenlijk niet eens officieel de naam ‘kleur’ mag dragen? Wit is eigenlijk geen echte kleur, maar wordt vaak toch zo aangeduid. Een witte woonkamer is meer dan alleen wit: je kunt je woonkamer volledig in wit inrichten, maar dat is niet pertinent nodig om de sfeer van een witte woonkamer te creëren. Wit alleen kan al snel heel overheersend zijn. Contrast met bijvoorbeeld een donkere vloer laat het wit nog beter uitkomen. Wit en rood passen ook goed bij elkaar. Ga je toch voor het bijzondere van een compleet wit interieur, laat de verschillende elementen dan uitkomen door verschillende texturen voor b.v. de gordijnen te gebruiken.
witte woonkamer met stervormig salontafeltje

Een witte woonkamer stylen

Wit is een echte basiskleur. Het voordeel van een witte woonkamer is dat je erg goed bepaalde elementen kunt accentueren. Kleurrijke meubels in huis, mooie bloemen of andere opvallende accenten springen er in een woonkamer in het wit al snel uit. Door wit te combineren met andere kleuren, creëer je een eigentijdse look.

  • Wit en rood: een gouden combinatie. Rode accessoires springen er letterlijk uit. Een witte woonkamer met witte meubels en kasten kun je stylen met rode kussens, rode kaarsen en andere rode decoratie voor een vlammende look.
  • Tijdens de feestdagen bof je extra met een witte woonkamer. Witte woonkamers vormen het ideale sneeuwdecor, dat je kunt opleuken met zilver en goud voor een glitter & glamour effect.
  • Wit is prachtig met hout. Of je nu kiest voor licht of donker hout, hout maakt wit levend en geeft diepte aan het geheel. Kies wel voor robuust hout dat eruitziet alsof het jaren heeft geleefd.
  • Een witte woonkamer lijkt wel een onbeschreven blad, dat al snel lijkt uit te nodigen tot het volledig beschrijven van dat blad. Alles kan, maar let er wel op het open karakter van een witte woonkamer te bewaren en niet te veel erin te zetten, houd het rustig.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

witte woonkamer met moderne rode accenten