Wokpan

Wokpan

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWokpan

We zijn allemaal druk-druk-druk, daardoor schiet het koken van een uitgebreide avondmaaltijd er vaak bij in. Wil je toch een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel zetten? Maak het jezelf dan makkelijk met een wokpan.

Even hakken, of op de luie dagen voorgesneden groente halen, wokpan opwarmen, olie in de pan en wokken maar!

Het verre Oosten

Wokken is duizenden jaren geleden in China uit noodzaak ontstaan. Om eten te koken, was warmte nodig. Maar omdat er amper hout groeide, was het moeilijk om die warmte te creëren. De oplossing? Zo snel mogelijk koken!

Dit werd gedaan in een met de handgeslagen holle pan, de oorspronkelijke wokpan. Op het moment dat er warmte was, werd al het eten in kleine stukjes tegelijkertijd in de wokpan gegooid en op zo hoog mogelijk vuur klaargemaakt. Avondeten in 3, 2, 1…

Koken met een wokpan

Een wokpan heeft een boel voordelen. Je groente blijft lekker knapperig en behoudt voedingswaarden en smaak. Door de hoge temperatuur krijgt het eten ook die heerlijke gewokte smaak. Beetje sojasaus erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!

  • Zo krijg je het lekkerste eten met je wokpan.
  • Zorg dat je al je ingrediënten klaar hebt liggen voordat je gaat wokken.
  • Laat de wokpan heet worden.
  • Voeg pas als de wokpan heet is olie toe, kies voor speciale wokolie of bijvoorbeeld arachideolie.
  • Als de olie rookt, is het tijd de smaakmakers zoals knoflook in de pan te mikken, daarna vlees en vis gevolgd door de (droge!) groente.
  • Blijf husselen of bewegen met een spatel.
  • Als je noedels of rijst toe wil voegen doe dit dan op het allerlaatste moment.

Eet smakelijk!

Wokgerecht met vis, vlees of vegetarisch

Hou je van vlees, vis of ben je vegetarisch? Er zijn verschillende wokrecepten te vinden voor de liefhebbers van vlees, vis of vega. Zo kan iedereen genieten van een heerlijk wok maaltijd! Zorg wel dat je altijd een basis hebt van noedels en groenten. En natuurlijk een daarbijbehorende saus.

Tip!
Vergeet overigens om een wok maaltijd in prachtig servies te serveren. Blijf in Aziatische sferen en serveer het gerecht uit kommen met Aziatische decoratie en houten stokjes. Voor een moderne touch ga je voor witte kommen met bestek!

Zwartkijker

Een echte wok is gemaakt van plaatstaal, maar de moderne wokpan is er ook van rvs of aluminium. Let op: een wokpan met een antiaanbaklaag is niet ideaal. Door zo’n laag kan de pan namelijk niet heet genoeg worden.

Tip!
Een echte wokpan mag je niet afwassen met zeep. Je moet ‘m na het koken afspoelen met water en eventueel met een borstel schoonmaken.

Wist je dat…

Wok in het Chinees ‘pan’ betekent? Het woord wokpan is dus eigenlijk een beetje dubbelop!

Het laagje dat ontstaat in de wok, is een soort natuurlijke aanbaklaag. Over wokpannen wordt gezegd: hoe zwarter de pan, hoe beter de kok.

Luxe pannen bij Westwing

Heb jij nog geen wokpan in huis? Dan is het nu tijd om deze in huis te halen en de lekkerste wokgerechten voor te bereiden. Maar…waar vind je een mooie en goede wokpan voor een fijne prijs? Bij Westwing natuurlijk! Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan pannen en andere keukenaccessoires. En dat met korting tot 70%!

Waar wacht je nog op? Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw wokpan is nog maar één klik bij je vandaan!

Aankomende sales